ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΤΣΙΠΡΑ

Το βράδυ θα παρουσιάσει, με την ομιλία του στους κοινωνικούς εταίρους στη ΔΕΘ, τις εναλλακτικές κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολλά και στη σημερινή

του ομιλία, αλλά και στην αυριανή συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, θα αντιδιαστείλει τη δική του τριήμερη παρουσία στη συμπρωτεύουσα με την εμφάνιση-αστραπή του πρωθυπουργού, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει λόγο για «κρυπτόμενο πρωθυπουργό».

Σε ό,τι αφορά στα προγραμματικά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κηρύξει πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ενώ θα εξαγγείλει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των ανέργων. Παράλληλα, αναμένεται να καταφερθεί και κατά των εφοπλιστών, που απολαμβάνουν -όπως θα πει- περισσότερες από 50 φοροαπαλλαγές, την ώρα «που ο κόσμος πεινάει». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξιφουλκήσει κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που ετοιμάζεται να περάσει, ενώ θα επιχειρήσει να «ακυρώσει» τυχόν επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρόκειται για «επιμήκυνση του Μνημονίου, της ύφεσης και της λιτότητας».

Επίσης, θα επιτεθεί με σφοδρότητα στη Χρυσή Αυγή, αλλά και στην κυβέρνηση που «εξισώνει τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα του λαού με τα τάγματα εφόδου». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικαλεστεί δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε παραλληλίσει την αντιποίηση αρχής των χρυσαυγιτών με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα