Στα γρανάζια οι Μαριονέτες μας, χορεύουν πιρουέτες…

21:09 4/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Τι ωραία που είναι να αιωρείσαι…

Ανωνύμου Καρναβαλοφιλοσόφου

Με βαθιά θλίψη και οργή σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας συγγενής Καρνάβαλος χθες τα μεσάνυχτα οδηγήθηκε στην πυρά αλλά μην ανησυχείτε σήμερα κιόλας το πρωί γεννήθηκε ένα υγιέστατο βρέφος. Οι γιατροί μας διαβεβαίωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας είναι μόλις οκτώ κιλών και είναι πανέμορφο έχει μία τεράστια μύτη, ερωτικά χείλη, μεγάλα αυτιά, στήθη και οπίσθια. Στην ολιγόλεπτη επίσκεψή μας στο μαιευτήριο μας υποσχέθηκε ότι του χρόνου πάλι θα βασιλέψει

για μια μόνο μέρα.

Ο Καρνάβαλος γελώντας ξέφρενα με την αναψοκοκκινισμένη γκροτέσκα μύτη του, μας φώναξε εδώ και λίγες μέρες στο αυτάκι, ..στα γρανάζια οι Μαριονέτες σας, χορεύουν πιρουέτες.. τότε οι πιστοί καρναβαλικοί οπαδοί της Ομάδας Σατυρικού Καρναβαλιού ξεκινήσαμε με πάθος και αγάπη την ξέφρενη λαϊκή γιορτή…

Η αποκριά είναι μία δημόσια γιορτή, όπως όλες οι δημόσιες γιορτές έτσι και αυτή με την σειρά της αποπειράται να ανοίξει ένα διάλογο διαφορετικό από όλους τους άλλους. Ένα διάλογο που ο καθένας μας χωράει, που ο καθένας μας έχει δικαίωμα να πει ότι θέλει ελεύθερα αρκεί να σεβαστεί τον άλλο.

Η Ομάδα Σατυρικού Καρναβαλιού Κέρκυρας πιστή στο ραντεβού της για άλλη μία χρονιά μπαίνει στο δημόσιο διάλογο κάνοντας κριτική με σατυρική διάθεση στην καθημερινότητα που βιώνουμε. Το εφήμερο καρναβαλικό σώμα, ζει για λίγο, γνωρίζει από την αρχή, ότι η αποκριάτικη περίοδος θα τελειώσει. Ακολουθώντας πιστά την οδηγία του ονειροπόλου ηγέτη της μετέτρεψε για λίγο το γκροτέσκο σώμα της αφθονίας σε ένα ανδρείκελο- μαριονέτα παγιδευμένο στη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική σκηνή.

Το αποκριάτικο σώμα είναι ένα ανολοκλήρωτο σώμα, το οποίο ανήκει στην κοινότητα και κουβαλάει τα βιώματα της σε αντίθεση με το σύγχρονο σώμα, το οποίο δρα ατομικιστικά και κρατά την ηδονή της απόλαυσης για τον εαυτό του.

Η μαριονέτα είναι η μορφή που έχει πάρει το σύγχρονο σώμα μας, ξεχνώντας κάθε έννοια και ουσία του συλλογικού, κινείται μόνη της με αποτέλεσμα να μπλέκεται στα γρανάζια που κάθε φορά όλο και κάποιος την παγιδεύει.

Ο καμπανιστής χτυπώντας την καμπάνα της Ομάδας αλλεπάλληλες φορές καλούσε τους πάντες στο κοινό καρναβαλικό βίωμα, υπενθυμίζοντάς τους την υποχρέωση να αμφισβητήσουν και να μιλήσουν γι αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

Ο Καρνάβαλος με την αναψοκοκκινισμένη γκροτέσκα μύτη του καίγονταν μέσα στην πυρά και φώναζε γελώντας παθιασμένα, στα γρανάζια οι Μαριονέτες σας, χορεύουν πιρουέτες…

Keywords
Τυχαία Θέματα