Σταθάκης: «Δεν είμαι μέτοχος σε καμία εταιρεία στον κόσμο»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Δεν έχω να πω τίποτα. Αν είχα να το πω, θα το είχα πει δημόσια. Έχω επιλέξει και εγώ και ο κ. Τσακαλώτος να μην απαντήσουμε. Ας μας πουν αυτοί και ας μας αποδείξουν ότι έχουμε έστω και μία μετοχή των εταιρειών που λένε, της Blackrock ή της JP Morgan ή όποιας άλλης. Αν έχουν στοιχείο, ας το φέρουν αυτοί που το λένε», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ,

για να προσθέσει πως αυτές τις ημέρες ακούστηκαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». «Μίλησαν για μετοχές και τον «Ελληνικό Χρυσό» και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι επιστημονικής φαντασίας και δεν έχω να πω τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης.

«Αμοιβαία κεφάλαια, όχι μετοχές»

Συνεχίζοντας, ο «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εάν υπάρχει κάτι πιο άξιο λόγου κατηγορίας και όχι επιστημονικής φαντασίας, υπάρχει θέμα (ηθικής τάξης). Εάν είναι μόνον αυτά που λέχθηκαν και γράφτηκαν και τα σενάρια αυτά επιστημονικής φαντασίας, δεν έχει κανέναν νόημα να εμπλακούμε». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν κατέχει μετοχή καμίας εταιρείας και πως πρόκειται για τοποθετήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων. «Δεν είμαι μέτοχος σε καμία απολύτως εταιρεία στον κόσμο. Αμοιβαία κεφάλαια προφανώς έχω και αυτά εμφανίζονται, αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Αν έχω αμοιβαίο κεφάλαιο που είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου, αυτό δεν είναι μετοχή. Είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα