Στη Λιβύη καταπλέει η φρεγάτα Σαλαμίς για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

Το Σάββατο έγινε η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών,ενώ την περασμένη Κυριακή βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης. Η πρεσβεία της Γαλλίας

στην Τρίπολη κατέγραψε και συγκέντρωσε 55 Γάλλους. Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, ο πρεσβευτής της Γαλλίας και επτά Βρετανοί είναι μεταξύ των προσώπων που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη.

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου αντίπαλες πολιτοφυλακές μάχονται από την 13η Ιουλίου, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες. Οι ΗΠΑ, η πρεσβεία των οποίων βρίσκεται στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης, απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό το Σάββατο. Ταυτόχρονα, οι Φιλιππίνες, η Ολλανδία και η Αυστρία προετοιμάζονται σήμερα να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα