Στη Βουλή οι συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι αναθεωρημένες συμβάσεις θα κατατεθούν στη Βουλή εντός της ημέρας προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Η επίδραση στο ΑΕΠ της επανεκκίνησης των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες θα είναι 1,2% στην τριετία έως το 2015» ανέφερε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στα εργοτάξια τους επόμενους οκτώ μήνες.

Περίπου

35 ελληνικές και ξένες τράπεζες θα συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση των έργων με το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι αρχικής πρόβλεψης 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεισφέρει με τη μορφή δανείου στο ελληνικό δημόσιο επιπλέον 650 εκατομμύρια ευρώ για το τμήμα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Τα εκτιμώμενα έσοδα από τις αρχικές συμβάσεις του 2007 ήταν της τάξεως των 37,7 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2037. Η σημαντική μείωση ωστόσο της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες που προέκυψε με την οικονομική κρίση, εκτιμάται ότι θα μειώσει τα έσοδα από τα διόδια κατά 23,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση 62%. Η απόκλιση αυτή στα μελλοντικά έσοδα από τα διόδια οδήγησε και στην αναστολή του δανεισμού από τις 43 τράπεζες που αρχικά είχαν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσουν τα έργα.

Το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να μην καταγγελθούν οι συμβάσεις, κάτι που εάν συνέβαινε, θα κόστιζε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, αποφάσισε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να αναλάβει την κάλυψη μέρους του χρηματοδοτικού κενού από τη μείωση της κυκλοφορίας και την αναστολή κατ’επέκταση του τραπεζικού δανεισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα