Στην Μόσχα ο Φώτης Κατσικάρης

Έτσι, πρόκειται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ρωσίας, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Μπλατ, και υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την Κυριακή αναμένεται στη Μόσχα, και τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη παρουσία του, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας Μπάσκετ Αλεξάντερ Κρασνένκοφ.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, αλλά η συμφωνία

θα τεθεί σε ισχύ μετά το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού ο Φώτης Κατσικάρης έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Μπιλμπάο μέχρι το τέλος Μαΐου 2013, και στην Ισπανία απαγορεύεται στους προπονητές να εργάζονται ταυτόχρονα σε ομάδα και εθνική ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έκαναν πρόταση σε πολλά διάσημα ονόματα, όπως στον Ετόρε Μεσίνα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά μάλλον την απέρριψαν λόγω χαμηλής οικονομικής προσφοράς.

Το έργο του Έλληνα τεχνικού θα είναι δύσκολο, αφού εκτός του ότι αναλαμβάνει μια ταλαντούχα ομάδα, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο τόσο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας (2011) όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), θα πρέπει να επωμισθεί και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο έμψυχο υλικό της ομάδας, λόγω της δεδομένης απουσίας των Αντρέι Κιριλένκο, Βίκτορ Χράπι και Σεργκέι Μόνι, και πιθανότατα χωρίς τον Μοζγκόφ Τίμοθι, που προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του στους Ντένβερ Νάγκετς και να παραμείνει στο NBA.

Keywords
Τυχαία Θέματα