Στην προανακριτική οι λογαριασμοί των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

22:02 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι να διαβιβαστεί στη Βουλή το πόρισμα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στόχος της προανακριτικής επιτροπής είναι αμέσως μετά την παραλαβή της έκθεσης να κληθούν σε κατάθεση οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη. Το πόρισμα θα έχει λάβει υπόψη του και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τις τράπεζες.

Στην

προανακριτική επιτροπή η πρώην νομική σύμβουλος και συνεργάτης του Ιωάννη Διώτη επανέλαβε και σήμερα όσα είχε και χθες καταθέσει. Η κ. Γαλάτεια Μανέ που έχει κληθεί ως ύποπτη από οικονομικό εισαγγελέα, διέψευσε δηλαδή ότι είχε εντολή από τον κ. Διώτη, μόλις αντιγράψει το επίμαχο usb του κ. Παπακωνσταντίνου σε άλλο usb να καταστρέψει το πρώτο. Η κ. Μανέ φέρεται να επέμεινε ότι «ναι» εκλήθη από τον κ. Διώτη να αντιγράψει το usb αλλά αμέσως μετά του παρέδωσε και τα δύο (σ.σ. ο κ. Διώτης έχει καταθέσει ότι της έδωσε εντολή να καταστρέψει το πρώτο usb) και μάλιστα χαρακτήρισε ακατανόητο πως ο κ. Διώτης κρατάει αυτή τη στάση.

Στην επιτροπή κατέθεσε σήμερα και η Αικατερίνη Φραντζεσκάκη, πρώην υπεύθυνη της Μονάδας των στοχευμένων ελέγχων του μεγάλου πλούτου. Η κ. Φραντζεσκάκη φέρεται να κατέθεσε ότι η λίστα Λαγκάρντ θα μπορούσε να έχει ήδη αποδώσει έσοδα στο δημόσιο επί των ημερών του κ. Παπακωνσταντίνου και ότι ανάμεσα στα 1.750 ονόματα για τα οποία είχαν ξεκινήσει στοχευμένοι έλεγχοι, περιλαμβάνονται και αρκετά ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Φέρεται όμως να έχει διατυπώσει αιχμές και για τις πολιτικές ηγεσίες που ακολούθησαν, περιλαμβανομένης και της σημερινής, για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα