Στο εδώλιο ο Κώστας Βαξεβάνης

Πρόκειται για τη δημοσίευση 2.059 ονομάτων καταθετών που φέρονται ότι αποτελούν τη σύνθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παρά την αποχή των δικηγόρων, πληροφορίες ανέφεραν ότι στις προθέσεις του νομικού επιτελείου του Κ.Βαξεβάνη ήταν να ζητήσουν άδεια από τον ΔΣΑ, ώστε να δικαστεί η υπόθεση και να μην συνεχίσει να … σέρνεται η κατηγορία σε βάρος του εντολέα τους.

Όπως είχαν προαναγγείλει οι νομικοί τους παραστάτες από την προηγούμενη αναβολή στις αρχές

της εβδομάδας καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κ. Βαξεβάνη.

Το διακύβευμα βέβαια της δίκης είναι η … χάραξη των ορίων του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα . Απάντηση που θα δώσει το δικαστήριο ζυγίζοντας και την υπερασπιστική θέση του κατηγορούμενου, ο οποίος αποποιούμενος την άδικη πράξη που του χρεώνεται αντιτείνει ότι κινήθηκε εντός του πλαισίου της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Δικαίωμα που προκύπτει από την αξιοποίηση της μέχρι πρότινος λίστας -φάντασμα που σχεδόν για τρία χρόνια παρέμενε ξεχασμένη στα συρτάρια των αρμοδίων.

Και ενώ η υπόθεση Βαξεβάνη δρομολογείται προς εκδίκαση ,ζήτημα ημερών είναι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης να αποφασίσουν τι θα κάνουν σε σχέση με τη δικογραφία για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως είναι γνωστό έχουν εξεταστεί ως ύποπτοι οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης. Ωστόσο, το γεγονός αυτός δεν αποκλείει η δικογραφία να … προσγειωθεί στη Βουλή ,εφόσον το αποδεικτικό υλικό που προσεκτικά μελετούν οι δύο εισαγγελείς δείχνει ενδεχόμενες ευθύνες πρώην Υπουργών από τα χέρια των οποίων πέρασε σε οποιαδήποτε μορφή -CD ή USB – η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα