Στον ίδιο δρόμο συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μπορεί χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος να έγινε μια πρώτη κουβέντα και να συμφώνησαν οι περισσότεροι ότι «η ΝΔ μας εκδίωξε από την κυβέρνηση», ωστόσο ελάχιστοι στην Αγίου Κωνσταντίνου θα ήθελαν να δουν το κόμμα τους να περνά φύσει και θέσει στην αντιπολίτευση. Μ’ άλλα λόγια, ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ δέχεται βροχηδόν εισηγήσεις, προκειμένου το κόμμα να συνεχίζει να στηρίζει όχι μόνο τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά και όλα όσα σχετίζονται με το Μνημόνιο,

την εκταμίευση των δόσεων και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αν και κατά πληροφορίες του matrix24.gr, ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται σε… αντιπολιτευτική διάθεση, οι πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

«Να μην πάμε πίσω»

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου, στη ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση». Ο κ. Παπαδόπουλος, που έχει αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη ρήξη του Φώτη Κουβέλη με το Μέγαρο Μαξίμου, εισηγείται δημοσίως στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μην ακυρώσει το κόμμα την πορεία που πήρε από τον περασμένο Ιούνιο, όταν αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην -τότε- τρικομματική κυβέρνηση. «Η ΔΗΜΑΡ, επιβάλλεται να συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι, με την ιστορική απόφαση να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης (…) Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να πάει πίσω από την απόφαση του Ιουνίου. Έστω και έξω από το κυβερνητικό σχήμα, πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της ευθύνης και να μην αναιρέσει όσα έκανε τον ένα χρόνο που συμμετείχε στην κυβέρνηση. Πρέπει να ψηφίζει οτιδήποτε έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την εκταμίευση των δόσεων και την παραμονή της χώρας στο ευρώ», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, για να προσθέσει: «Ας βρούμε τον τρόπο να είμαστε εποικοδομητικοί και να προτείνουμε θέσεις που να μπορεί να γίνονται αποδεκτές από τα άλλα δύο κόμματα. Ας καταθέτουμε νομοσχέδια, τα οποία θα δίνουν λύσεις εντός των ασφυκτικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Πρώτη φορά, άλλωστε, θα έχουμε την τεχνογνωσία, τόσο της… ελληνικής πραγματικότητας, όσο και των δυσκολιών. Δεν είναι, λοιπόν, εποχή για εύκολα λόγια και μεγαλεπήβολα όχι».

«Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και θέλουν την Αγίου Κωνσταντίνου να… πλησιάζει πολιτικά την Κουμουνδούρου.
«Την ίδια ώρα, πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα των συμμαχιών. Να καταδειχτεί προς ποια μεριά κοιτάει η ΔΗΜΑΡ. Σχηματικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι προς τη μία πλευρά είναι ο υπό ενοποίηση ΣΥΡΙΖΑ και προς την άλλη μεριά, η μεγάλη δεξαμενή του κόσμου της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που νιώθει πολιτικά ανέστια. Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι σήμερα; Κατά τη γνώμη του γράφοντος, όχι», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, που επιτίθεται, μάλιστα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να είναι στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που, κυρίως, με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ’ επέκταση στη χρεοκοπία (σ.σ.: μην ξεχνάμε ποτέ το παράδειγμα της Κύπρου). Το ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν φωνές λογικής, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε αξιόπιστο συνεταίρο της ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι δεν επηρεάζουν την πολιτική του, αντιθέτως προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση στον κόσμο και τους ψηφοφόρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα