Συγκεντρώσεις κατά του ΕΚΟΦΙΝ παρά τις απαγορεύσεις (Photos)

20:02 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Στην Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκε ο κύριος όγκος της κινητοποίησης. Συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδικάτα και άλλοι φορείς.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Σταδίου όταν διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κατευθύνθηκαν προς το μπλόκο των ΜΑΤ, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ενώ δυνάμεις της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ διέλυσαν ομάδα νεαρών στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων.

Η φωτογραφία είναι του Yannis Kemmos

Νωρίτερα βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου κλούβες των ΜΑΤ έθεσαν φραγμό στην πορεία λίγο πριν τις 19:30.

Ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίξει ο δρόμος στη Σταδίου προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία στο Ζάππειο αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού.

Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές του οποίου κατήγγειλαν «την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους.»

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι «η απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των υπαλλήλων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών θα πρέπει να είναι μία: Κινητοποίηση, δράση, λαϊκή συμμαχία.»

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ παρατήρησε πως στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις της ΕΕ συζητούν πώς θα αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, πώς θα επιβάλλουν νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στους λαούς και βέβαια πώς θα πάρουν νέα μέτρα καταστολής, θωρακίζοντας τον μηχανισμό βίας, έτσι ώστε να κάμψουν την αντίσταση των λαών.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την Πανεπιστημίου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ομόνοια.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα