«ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ή κολυμπάμε μαζί, ή μαζί βουλιάζουμε. Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, τάσσεται υπέρ της «διάσωσης» της Ελλάδας και κατά συνέπεια της ευρωζώνης, προτείνοντας μέτρα, όπως η παροχή κινήτρων προς τους Γερμανούς, με κουπόνια ή φορομπόνους για διακοπές κι επενδύσεις σε Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της κρίσης.

«Εάν η Ελλάδα αφεθεί χωρίς στήριξη θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη»,

τονίζει ο Αμερικανός  σε γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει ότι ο τερματισμός της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα θα είχε άμεσες, καταστρεπτικές συνέπειες, που θα χτυπούσαν αλυσιδωτά, τις τράπεζες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Ο Ν. Ρουμπινί προσθέτει ότι για τους Γερμανούς φορολογούμενους η παροχή στήριξης προς την Ελλάδα είναι φθηνότερη, από όσο θα ήταν η διάλυση της Ευρωζώνης.

Προτείνει επίσης, να δοθούν  κίνητρα στους Γερμανούς για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης, με «κουπόνια» αξίας 1.000 ευρώ, ανά οικογένεια. Μάλιστα συνεχίζει την πρόταση του και κάνει λόγο για ένα «φορομπόνους» για όσους αγοράσουν εξοχικά σπίτια στις χώρες του νότου.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά το περίφημο tweet του όπου έγραψε ότι το Euro 2012 υπάρχει πιθανότητα να μετατραπεί σε Drachma 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα