ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Παραμονή Παπαδήμου, υπηρεσιακή υπό δικαστικό ή «οικουμενική» υπό πολιτικό πρόσωπο, είναι μερικά από τα σενάρια που ακούγονται λίγη ώρα πριν τη νέα σύσκεψη στο Προεδρικό.

Αν και πολλοί μοιάζουν να επιθυμούν την παραμονή του κ. Λουκά Παπαδήμου για έναν επιπλέον μήνα στη θέση του Πρωθυπουργό, ο από το Νοέμβριο ένοικος του

Μεγάρου Μαξίμου μοιάζει να επιθυμεί την αποχώρησή του από τη θέση. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα σενάρια θέλουν της νέας κυβέρνησης να ηγείται ένας εκ των επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, εν προκειμένω τους Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο), Παναγιώτη Πικραμμένο (ΣτΕ) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Κατά πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να εισηγηθεί, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία επί πολιτικού προσώπου, την Πρωθυπουργία, μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, να αναλάβει ο κ. Παναγ. Πικραμμένος.

Μεγάλη συζήτηση αναμένεται και για τη σύνθεση της κυβέρνησης, δεδομένης της βούλησης του Ευ. Βενιζέλου να αποσύρει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητηθούν πρόσωπα για τη στελέχωση όλων σχεδόν των υπουργείων, καθώς τα πράσινα στελέχη κυριαρχούσαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν αποκλείεται, πάντως, για λόγους λειτουργικότητας να υπάρξει μία μέση οδός, με διατήρηση κάποιων εκ των πολιτικών στελεχών. Άλλωστε, επικαλούμενη και τις εν εξελίξει ζυμώσεις για τα εθνικά θέματα, η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να προτείνει τη διατήρηση των χαρτοφυλακίων Εξωτερικών και Άμυνας από τους κ.κ. Στ. Δήμα και Δημ. Αβραμόπουλο, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα