Θα αποκατασταθούν οι αδικίες στα μισθολόγια των δικαστών

Στη διαγνωσμένη εδώ και χρόνια παθογένεια των ελληνικών δικαστηρίων που είναι η καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων με συνέπειες στη νομιμότητα ,αλλά και την οικονομία και την ανάπτυξη εν καιρώ δημοσιονομικής κρίσης σημείο αναφοράς στις κεντρικές ομιλίες του προέδρου της Ένωσής Εισαγγελέων Κωνσταντίνου Τζαβέλα, του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ,αλλά και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζάμανη.

Όλοι τους με όπλο τις γνώσεις και την εμπειρία τους κατέθεσαν προτάσεις συγκεκριμένες που είναι αναγκαίες να υλοποιηθούν για την επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Κοινός παρονομαστής είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστών και εισαγγελέων ,η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, η αποποινικοποίηση ήσσονος σημασίας αδικημάτων αλλά και μέτρα ασφαλείας για τα δικαστήρια όλης της χώρας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε τη δέσμευση τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για σύντομη αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών που έχουν υποστεί οι δικαστές. Επιπλέον ,ο κ. Αθανασίου στάθηκε σε δυο ακόμα σημεία : Στην εναρμόνιση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ψήφιση του αντρατσιστικού νομοσχεδίου στο οποίο θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ρατσιστικές συμπεριφορές με θύματα ομόφυλους. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτές οι διατάξεις δεν αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια καθώς όπως είπε,αυτό είναι θέμα που χρειάζεται συζήτηση και θα έρθει σε διαβούλευση αργότερα και έκλεισε. Την ομιλία του έκλεισε με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν αντιμετωπίζει όσους αμφισβητούν τη δημοκρατία με τα όπλα τους,αλλά με τη νομιμότητα. Και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα πρόσθεσε πως το έργο της Δικαιοσύνης ξεκινά με την έρευνα και τελειώνει με την αμετάκλητη και νηφάλια έκδοση της απόφασης. Και ξεκαθάρισε πως ο εκάστοτε Υπουργός δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει ταχύτητα και ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Η δικαιοσύνη, είπε, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην πρόκληση ρατσισμού και ναζισμού γιατί είναι ανεξάρτητη. Τόσο ανεξάρτητη που άλλοι θα ζήλευαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα