Θέμα προσαρμογής του προγράμματος έθεσε ο Στουρνάρας

Το θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας έθεσε εμμέσως πλην σαφώς, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του λάθος πολλαπλασιαστή στην συνταγή του ΔΝΤ μπήκε από τον Έλληνα υπουργό στο τραπέζι της συζήτησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας

ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει πλέον, επίσημη θέση για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή αλλά και τις επιπτώσεις που αυτός είχε, στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα όσον αφορά την ύφεση.

Πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να ζητά από το ΔΝΤ «να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις», και να τοποθετηθεί επίσημα στις (αρχικές) δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, αλλά και άλλων στελεχών του, ακόμη και της ίδιας της γενικής διευθύντριάς του Κριστίν Λαγκάρντ – η οποία συμμετείχε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέφυγαν να ανοίξουν το θέμα, όμως η ελληνική πλευρά ζήτησε στοιχειοθετημένη άποψη από την Τρόικα επί του θέματος, καθώς σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, εάν επιβεβαιωθούν οι «υποψίες» λάθους, θα τεθεί και θέμα αλλαγής των στόχων του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα