Θύμα της κρίσης το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Βενιζέλος

Προσδιορίζοντας τη γραμμή του κόμματος, μίλησε στο του Alpha για στήριξη της κυβέρνησης και της χώρας και διασφάλιση της σταθερότητας, θυμίζοντας ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ομοφώνως τον Μάρτιο. «Δεν φλερτάρουμε με αυτούς που δημαγωγούν στις πλάτες του λαού για να οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή», είπε κλείνοντας εμμέσως την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, περιέγραψε ως γεγονός του συνεδρίου, τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ

με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το ότι στρατεύθηκαν πολύ σημαντικοί επιστήμονες πέραν του κόμματος, από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Υποστήριξε άλλωστε ότι «το ΠΑΣΟΚ εκφράζει το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα και όχι τον ηγεμονισμό».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στην Παιδεία, ο κ.Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα» τονίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Για την αμυντική βιομηχανία, επανέλαβε ότι «ανήκει πλήρως στο ελληνικό δημόσιο», παραδεχόμενος πάντως ότι έχει τεθεί ζήτημα ριζικής αναδιάρθρωσης από την τρόικα. «Δεν υπάρχουν όμως απολύσεις χωρίς αποζημίωση», είπε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι να διασφαλιστεί η υποδομή.

Επιμένοντας στη γραμμή του «όχι άλλα μέτρα», υποστήριξε ότι δεν το λένε μόνο σε ομιλίες προς τον λαό, αλλά «είναι η αφετηρία και βάση κάθε συζήτησης με κάθε διεθνή συνομιλητή». Περιγράφοντας τι έχει γίνει ως τώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, θύμισε ότι «έχουμε πάρει μεγάλο δάνειο 250 δις με τους καλύτερους δυνατούς όρους, έχουμε μειώσει το χρέος κατά 65 μονάδες του ΑΕΠ και έχουμε διασφαλίσει την αναδιάρθρωσή του». Προσθέτοντας την μεγάλη περίοδο χάριτος και τα μικρά επιτόκια, μίλησε για βιωσιμότητα του χρέους. «Είμαστε η καλύτερη χώρα από πλευράς διαρθρωτικού πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε, «αν το ΑΕΠ αρχίσει να αυξάνεται, λέμε ότι οι εξισώσεις που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα εξαρτώνται από το αν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να δουλεύει ως πραγματική οικονομία». Ζήτησε λοιπόν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να γίνει επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. «Αυτό λύνει το πρόβλημα που λέγεται βιωσιμότητα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα