ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επικαιροποιημένο πρόγραμμά του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για πρόγραμμα «ανακοπής της πορείας προς την καταστροφή της χώρας» και πρόσθεσε ότι κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του

και αναζήτησης ευρωπαικής λύσης.

Ανέφερε ότι θα αποτελείται από τέσσερις ενότητες: Μία για την οικονομία, μία για το κοινωνικό κράτος, μία για την εξωτερική πολιτική και μία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη δημοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Σήκωσε ψηλά το θέμα της «διαπλοκής», σημειώνοντας πως πρόκειται για γάγγραινα και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι οι θέσεις του κόμματος διαστρεβλώνονται, με κύκλους να παρουσιάζουν παλαιότερες ως επίκαιρες, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι από το πρόγραμμα του Απριλίου είχαν απαλειφθεί παλαιότερες θέσεις για 100 χιλιάδες θεσεις εργασίας ή για 1300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Επίθεση σε Ντόρα

Τέλος, επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη, που είχε αναφέρει προ ημερών ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη». Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για αήθη πολιτική επίθεση, τονίζοντας ότι συνιστά απόπειρα ενοχοποίησης ανθρώπων που είχαν πάει στη δίκη όχι για να υπερασπιστούν την οργάνωση αλλά για να καταθέσουν ως μάρτυρες προσώπων, που άλλα αθωώθηκαν και άλλα καταδικάστηκαν.

«Είναι έξω από τα όρια του νομικού πολιτισμού να θέλεις να ενοχοποιήσεις κάποιον που πάει μάρτυρας, όπως και το δικαίωμα του κατηγορουμένου να έχει τους δικούς του μάρτυρες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στη δίκη είχαν καταθέσει και σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα