Τιτανομαχία στη Μόσχα

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη είναι πανέτοιμη γι αυτή τη μεγάλη πρόκληση αφού όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα κόουτς. Επιδίωξη του Παναθηναϊκού είναι να παίξει πολύ καλή άμυνα, κυρίως πάνω στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ, και να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ετόρε Μεσίνα.

Στην επίθεση ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα επιχειρήσει να βρει τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ

στην προσωπική άμυνα αλλά και να τρέξει όσο αυτό είναι δυνατόν κόντρα σε μία ομάδα που διαθέτει λύσεις και βάθος πάγκου.

Σημαντική παράμετρος του αγώνα είναι η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος πλέι μέικερ των πρωταθλητών Ρωσίας είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί στα δύο πρώτα ματς της σειράς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί και πάλι στη Μόσχα τη Μ. Παρασκευή.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 25 φορές στο παρελθόν, με τον Παναθηναϊκό να νικά σε δύο τελικούς (2007, 2009) κι έναν ημιτελικό (1996) και να χάνει σε έναν ημιτελικό (2012). Οι «πράσινοι» έχουν ελαφρά υπεροχή με 13 νίκες στο σύνολο, αλλά στη Μόσχα έχουν τρεις σε δέκα αναμετρήσεις. Επί ελληνικού εδάφους το «τριφύλλι» έχει επτά νίκες σε δέκα ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα