«Το 2013 δεν θα είναι εύκολο»

Ο Αντώνης Σαμαράς απέδωσε την κρίση και το τίμημα που πληρώνουν οι Έλληνες στις στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος, αλλά και του τρόπου ζωής των τελευταίων ετών. Ανέφερε ότι γνωρίζει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την πλειονότητα των πολιτών, αλλά δεσμεύτηκε ότι εργάζεται για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα όχι με δανεικά.

Παρά την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων με την ψήφιση του νέου Μνημονίου,

υποστήριξε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν «με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή».

Για να γίνουν τα παραπάνω, είπε πως «στόχος μας είναι να πάρει μπρος η Οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες το συντομότερο δυνατό.

Ενέταξε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, την πολιτική που αφορά στη δημόσια τάξη. Συγκεκριμένα, είπε: «Το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια. Κι ακόμα, δείξαμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε! Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη, κι αυτό ξεκίνησε… Είπαμε ότι θα βγάλουμε τις κουκούλες, κι αυτό ήδη άρχισε… Είπαμε ότι θα σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση. Είπαμε ότι θα σταματήσουμε το παραεμπόριο. Κι αυτά άρχισαν…»

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε πρόσφατες σκανδαλώδεις υποθέσεις, σημειώνοντας ότι «ήδη σταματά το “μεγάλο φαγοπότι” στο Δημόσιο -κι όσοι σκέπτονται να συνεχίσουν τις παλιές κακές συνήθειες, διαπιστώνουν ήδη, ότι τους περιμένει η «τσιμπίδα» του νόμου και η Δικαιοσύνη», καθώς και ότι «η παλιά “ατιμωρησία” παίρνει τέλος. Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί».

Δήλωσε ότι το 2013 «θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον», σημειώνοντας ότι «συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας».

Όσον αφορά στη χρονιά που πέρασε, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουμε και ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε».

Εξάλλου, τόνισε ότι η πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας είναι η ενότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα