Το Δεκέμβριο η απόφαση της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές θα καταλήξουν τον Δεκέμβρη για το ύψος του κενού» το 2014 αφού προηγουμένως και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν από την κυβέρνηση.

Μέχρι να αξιολογηθούν θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας και όπως όλα δείχνουν στην αποστολή του Δεκεμβρίου θα αποφασίσουν για το ύψος του δημοσιονομικού κενού. Τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση δεν βιάζονται να κλείσουν το θέμα αυτό δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία μεγάλη λήξη ελληνικών ομολόγων στο

άμεσο μέλλον (τον Ιανουάριο είναι η πρώτη λήξη), ενώ τα διαθέσιμα του κράτους επαρκούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ (και όχι μεγαλύτερο των 800 εκατ. ευρώ) τρόικα επιμένει ότι τα νέα μέτρα που απαιτούνται ανέρχονται στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για να καταλήξει σε ακριβές ύψος.

Ένας από τους λόγους που θα καθυστερήσει η λήψη αποφάσεων (για το δημοσιονομικό κενό) έγκειται και στο γεγονός ότι δεν έχουν υλοποιηθεί προαπαιτούμενες δράσεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ., που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή, το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. «αγκάθια» εντοπίζονται και στις άλλες δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα