ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ… ΒΟΥΝΑ

08:45 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Με φόντο τη μαγική φύση της Ευρυτανίας, το «En ’Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με … ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στις 11, 12 & 13 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

Της Χαράς Ιωάννου

Το «En ’Oresi» festival, πραγματοποιείται με τη συνδρομή γνωστών ονομάτων της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το πρόγραμμα εμφανίσεων των καλλιτεχνών φέτος διαμορφώνεται ανά ημέρα ως εξής:

Σάββατο

11/8:

Πετρολούκας Χαλκιάς

Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, είναι ένας από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Ο Χαλκιάς γεννήθηκε στο Δελβινάρι της Ηπείρου το 1934 και ασχολήθηκε με την τέχνη του κλαρίνου, που ήταν παράδοση στην οικογένειά του, από την ηλικία των 11 ετών. Παρέα με το γιο και τον εγγονό του και τους τραγουδιστές Δημήτρη Καλογήρου, Γιούλα Κοτρώτσου, και Δημήτρη Τζουμερκιώτη θα στήσουν μεγάλο γλέντι στο καταπράσινο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Μαζί του, ο Σαράντης Σαλέας (αδελφός του μοναδικού κλαρινιτζή Βασίλη Σαλέα).

Κυριακή 12/8:

Γιάννης Κότσιρας, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Άννα Μπουρμά

Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση On the road φέτος το καλοκαίρι. Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά μια καινούργια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα. Το On the road (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».

Δευτέρα 13/8: Χάρις Αλεξίου & Δήμητρα Γαλάνη, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη είναι μαζί αυτό το καλοκαίρι. Για περισσότερες από δυόμισι ώρες στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που σχεδίασαν οι ίδιες, μας υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στα τοπία του ελληνικού τραγουδιού συνοδευόμενες από οκτώ μουσικούς. Από το «Όλα σε θυμίζουν» και το «Ζω» ως τα «Στερεότυπα» και το «Δι’ ευχών», από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών ως τα τραγούδια που έγραψαν οι ίδιες.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο γνωστός σε όλους μας Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του που με τα τραγούδια που έγραψε, είτε για να τα τραγουδήσει ο ίδιος είτε για να τα δώσει σε άλλους ερμηνευτές, έχει χαρακτηρίσει μία ολόκληρη εποχή. Φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια και βάλε χρόνια μουσικής διαδρομής.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Σάκης Μπουλάς, ο Λάκης Παπαδόπουλος ο Διονύσης Τσακνής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Δημήτρης Πουλικάκος. Ο ίδιος παραμένει ένας αμετανόητος «νοσταλγός του rock n roll» που παρέα με τον Λάκη Παπαδόπουλο προσφέρουν ένα δυνατό live.

INFO: Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος ανά ημέρα: 12 ευρώ. Στο ταμείο: 15 ευρώ. Εισιτήριο τριημέρου με δωρεάν camping και parking: 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα