ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΜΠΟΡΝ

Η Ευρωζώνη πρέπει να εγκρίνει την τραπεζική ένωση και συγχρόνως πρέπει να προχωρήσει και στην κατεύθυνση της πολιτικής ολοκλήρωσής της δήλωσε ο  υπουργός των Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν χρειάζεται να επεκταθεί σε όλη την εσωτερική αγορά της Ε.Ε.

«Η Ευρωζώνη θα πρέπει να εμμείνει στην αμείλικτη λογική μιας νομισματικής ένωσης και να προωθήσει και την δημοσιονομική ολοκλήρωση» αναφέρει σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο Όσμπορν σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον

υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, η τραπεζική ένωση θα είναι ένα φυσιολογικό βήμα για κράτη, που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα, διευκρίνισε δε συγχρόνως ότι δεν απαιτείται η τραπεζική ένωση να επεκταθεί σε όλη την εσωτερική αγορά της Ε.Ε.

Επίσης  πρότεινε τα όσα θα ισχύσουν μελλοντικά στην Ευρωζώνη να συναποφασίζονται και από τα μέλη της Ε.Ε εκτός αυτής, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι γεωγραφικώς θα πρέπει η ευρωζώνη να επεκταθεί.

Τέλος, τόνισε ότι η εναρμόνιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωζώνη «είναι 100% προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα