Ξανά στο τραπέζι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Και αυτό μόλις μία εβδομάδα αφού έκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «απαντώντας» τότε σε όσα είπαν Δημήτρης Ρέππας και Κώστας Σκανδαλίδης στο διήμερο συμπόσιο του κόμματος.

«Το μόνο κόμμα που αποκλείεται είναι η Χρυσή Αυγή, είναι οι νεοναζιστές», είπε, ερωτηθείς για τυχόν συνεργασίες ο γραμματέας

του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε κόμμα καταλαβαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε με ρεαλισμό, μεταρρυθμίσεις, δημοκρατικό λόγο τη χώρα μπροστά»…

Εξήγησε βέβαια, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα το οποίο κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, λέγοντας για plan b, μιλώντας για φανταστικούς πόρους και φανταστικούς συμμάχους», καλώντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ρητορική, όπως έκανε και η ΝΔ «όταν έληξε η περίοδος της σκληρής δημαγωγίας και του λαϊκισμού», όπως είπε, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική περίοδο.

Παρέπεμψε μάλιστα -για τον φόβο των Ιουδαίων- σε όσα είχε πει πέρσι, μετά τις πρώτες εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας όποιο κόμμα του φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, να συμμετάσχει την κυβέρνηση.

Απαρατήρητη πάντως δεν πέρασε και μία άλλη αναφορά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά στην ανάγκη ύπαρξης προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης άμεσα. «Είναι ο οδικός χάρτης για να προχωρήσουμε. Χωρίς οδικό χάρτη, θα κάνουμε αποσπασματικά κάποια πράγματα, τα οποία θα δείχνουν στους πολίτες ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Αντίθετα, η προγραμματική συμφωνία θα στείλει ένα μήνυμα ότι υπάρχει σαφέστατο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα», είπε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λέξη «άμεσα».

Αυτό, εξελήφθη από πολλούς ως μία αιχμή βεβαίως προς το Μέγαρο Μαξίμου, πλην όμως εμμέσως και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχει εξαγγείλει την προγραμματική συμφωνία από το βράδυ της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ακόμα, αλλά και εσχάτως, όταν άφησε να εννοηθεί ότι θα παρουσιαζόταν στη ΔΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα