Μία τράπεζα θα πάρει όλα τα κυπριακά καταστήματα στην Ελλάδα

Σε λίγες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια ελληνική τράπεζα θα περιέλθουν τα κυπριακά τραπεζικά καταστήματα (Κύπρου, Λαϊκή, Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η τράπεζα που θα απορροφήσει τα καταστήματα θα είναι μία και όχι δύο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Η μάχη δόθηκε μεταξύ της Alpha

και της Πειραιώς, και σύμφωνα με εκτιμήσεις το πιθανότερο είναι προκριθεί η Πειραιώς, αφού η βούληση των Κυπρίων είναι η εξέλιξη στην Ελλάδα να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, και η Πειραιώς διαθέτει, λόγω της Αγροτικής, τη σχετική εμπειρία σε τέτοιου είδους εξαγορές.

Βεβαίως, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεκτιμήσει το γεγονός ότι η Πειραιώς βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησης της Γενικής και της Millennium και αυτό ενδεχομένως να δώσει πλεονέκτημα στην Alpha Bank.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που συνεδριάζει σήμερα και είναι πολύ πιθανό το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα σε ποια τράπεζα θα περάσουν τα κυπριακά υποκαταστήματα. Το βέβαιο είναι ότι την Τρίτη 26 Μαρτίου οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά υπο την διεύθυνση του νέου μάνατζμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κυπριακές τράπεζες διαθέτουν στην Ελλάδα καταθέσεις ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ, δάνεια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ ενώ το συνολικό ενεργητικό τους ανέρχεται σε 25 δισ.. ευρώ.

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θωρακίζεται

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η συμφωνία για τις τράπεζες έκλεισε οριστικά στην πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αντ. Σαμαράς και ο Νικ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα