Ξετυλίγεται το κουβάρι του μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ιδιοκτήτης των off-shore Blubell, P&A Investments ήταν ο Νϊκος Ζήγρας, εξάδελφος του πρωην υπουργου. Στους λογαριασμούς των εταιρειών αυτών μπαίνουν περισσότερα από 30.000.000 ελβετικά φράγκα , γεγονός που δεν δικαιολογεί η επαγγελματική του δραστηριότητα, καθώς ασχολείται με εμπόριο ξυλείας.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, περιέγραψε διεξοδικά την πορεία του χρήματος:

«Εισαγγελέας: Γνωρίζετε ποιος ίδρυσε την drumilan Hellas και την Drumilan Offset?

Βλάχος:

Την ίδρυσε ο Φουάντ (σ.σ. αναφερεται στον καταζητούμενο Σύρο, Αλ Ζαγιαντ Φουάντ) . Σε αυτήν εμβάζονται από την ρωσική ΑΝΤΕΥ χρήματα.

Εισαγγελέας: Πότε εστάλη το πρώτο έμβασμα;

Βλάχος: Στις 27-9-2000 ( 21.081.0000 δολάρια) στην Ντρουμίλαν οφσετ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο κατατέθηκαν.

Εισαγγελέας: Ελέγξατε αυτόν τον λογαριασμό;

Βλάχος: Ναι, βεβαίως. Μετά την κατάθεσή τους, φεύγουν και παίρνουν διάφορους δρόμους. 300.000 δολάρια για τον στρατιωτικό Ιωάννη Διαμαντάκο. β) 2.500.000 δολάρια στην Γενεύη και στον λογαριασμό της στην Drumilan International

γ) ένα ακόμη έμβασμα 16.000.000 δολλάρια στον λογαριασμό της Drumilan International

δ)1.000.000 στον ίδιο λογαριασμό

ε) Και 406.000 δολλάρια σε εταίρα του Φουάντ Από εκεί φεύγουν και πάνε σε προσωπικούς λογαριασμούς του Φουάντ. Και από εκεί, Από εκεί, 16.202.000 ελβετικά φράγκα κατευθύνονται προς την Μπλούμπελ, και άλλα τόσα στην P&A.

-H bluebell είχε κάποια σχέση με τα οπλικά συστήματα;

-Όχι, όσο γνωρίζουμε.

-Ποιος ήταν ιδιοκτήτης;

-Ο Ζήγρας

-Και στην P&A?

Δεν ξέρουμε εάν είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης από τις ελβετικές αρχές, αλλά η ροή του χρήματος δείχνει ότι είναι αυτός. Βλέποντας το που πήγαν αυτά τα χρήματα καταλήξαμε ότι προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα»

Keywords
Τυχαία Θέματα