Όχι παράταση εισφοράς λόγω δικαστικών αποφάσεων

13:09 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «τα δημοσιεύματα περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση το πώς θα κλείσει το κενό θα αποτελέσει ένα από τα αντικείμενα των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα, η οποία νωρίς- νωρίς χτύπησε «καμπανάκι»

για τις δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική. Στο τραπέζι πάντα υπάρχει η δέσμευση της ελληνικής πλευράς πως τα όσα κέρδισαν οι ένστολοι στα δικαστήρια θα κληθούν να τα επιστρέψουν οι ίδιοι με … άλλους τρόπους! Μεταξύ αυτών είναι και η πιθανή επιστροφή στα κρατικά ταμεία του έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος που έλαβαν πρόσφατα!

Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε τους ένστολους πως θα λάβουν αναπροσαρμοστούν άμεσα οι αποδοχές τους, όμως δεν αποκλείεται τα αναδρομικά που τους οφείλονται να καταβληθούν σε δόσεις..

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε στους ένστολους ότι η πολιτεία θα συμμορφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στις αποφάσεις των δικαστηρίων και έτσι αναλόγως του βαθμού οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις από 8 ευρώ μέχρι και 464 ευρώ τον μήνα..

Ενδεικτικό των περικοπών που είχαν υποστεί είναι το παράδειγμα άγαμου ανθυπαστυνόμου με 12 έτη υπηρεσίας και μεικτό μισθό 1.794,64 ευρώ που περιορίστηκε στα 1.658,6 ευρώ.

Το «ψαλίδι» κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ανώτατο Δικαστήριο και οι αποδοχές θα επιστρέψουν στα προ διετίας επίπεδα και θα δοθούν και αναδρομικά: Έτσι, ο ίδιος ανθυπαστυνόμος θα δει τον μισθό του να αυξάνεται κατά 136,04, ενώ θα λάβει και αναδρομικά που αντιστοιχούν σε 23 μήνες ύψους 3.218, 92 ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καθορίσει τον τρόπο, αλλά και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των αποδοχών των ενστόλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα