Ζητείται ανάδοχη οικογένεια για τη μικρή Μαρία

Σύμφωνα με τους βούλγαρους αρμόδιους, η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της θα ληφθεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για τα παιδιά κατά τη διαμονή τους στην «πατρική εστία».

Όπως διευκρινίζεται σε δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά θα παραδοθούν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες λόγω της μεγάλης διαφορά της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Τρουντ» της Κυριακής, οι κοινωνικοί λειτουργοί προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους τα τρία παιδιά της

οικογένειας Ρούσεφ που έχουν μείνει στο χωριό Νικολάεβο.

«Με βάλανε να τους υπογράψω κάποιο χαρτί και μετά ήθελαν να πάρουν μαζί τους τα αδερφάκια μου αλλά δεν τα έδωσα», είπε η17χρονη Ελένη (17), εκ των παιδιών της οικογένειας Ρούσεφ.

«Οι κοινωνικοί λειτουργοί υποχώρησαν, τελικά, μπροστά στις αντιρρήσεις της Ελένης, αλλά της είπαν, ότι θα συνεχίζουν να παρακολουθούν πώς φροντίζει τα αδέρφια της, όπως, εξάλλου, και το δικό της παιδί», αναφέρει η «Τρουντ».

«Το κοριτσάκι δεν έχει καταχωρηθεί στο σχετικό σύστημα της Βουλγαρίας (γνωστό σαν ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗ η με τα αρχικά ESGRAON – σ.σ.) μετά τη γέννηση του», αναφέρει ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Λάζαρ Λάζαροφ σε δηλώσεις του στη «Στανδαρτ», Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημαίνει ότι η μικρή Μαρία δεν θεωρείται πολίτης της Βουλγαρίας ώστε να παραδοθεί σε ανάδοχους γονείς».

«Η αδερφή της μικρής Μαρίας θέλει να την πάρει», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Μόνιτορ» που αναφέρεται στην επιθυμία της μεγαλύτερης αδερφής του κοριτσιού, Κάτγια να το μεγαλώσει «παρόλο έχει ήδη δύο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο και η οικογένεια της ζει σε μιζέρια».

Η εφημερίδα «24 Ώρες» δημοσιεύει στην ηλεκτρονική έκδοσή της τα βασικά σημεία της συζήτησης μεταξύ της εκπροσώπου του «Ευρωρομά» (το μεγαλύτερο κόμμα, που εκπροσωπεί πολιτικά τους Τσιγγάνους) και της εθνικιστικής παράταξης ΒΜΡΟ, ο αντιπρόεδρος της οποίας κατηγόρησε τους Ρομά, ότι «έχουν κάνει επάγγελμα την γέννηση πολλών παιδιών για να ζούνε από τα παιδικά επιδόματα».

«Δεν έχουμε δουλειά. Από τα σκουπίδια παίρνουμε ψωμί, για να ταΐζουμε τα παιδιά. Σε ποιο αιώνα ζούμε, ώστε να τρώμε από τα σκουπίδια;» αναφέρουν στο δημοσίευμα εκπρόσωποι της κοινότητας των Ρομά στο χωριό Νικολάεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα