CORPUS CHRISTI : Ποια είναι η υπόθεση του έργου!

Ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει το θεατρικό έργο «Corpus Christi», το οποίο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποδοκιμάσει, χαρακτηρίζοντάς το «βλάσφημο».

Χτες το βράδυ, έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου επρόκειτο να ανέβει η παράσταση, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων υποκινούμενα από μοναχούς και βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν

έντονα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πρεμιέρα.

Ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει το θεατρικό έργο «Corpus Christi», το οποίο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποδοκιμάσει, χαρακτηρίζοντάς το «βλάσφημο».

Χτες το βράδυ, έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου επρόκειτο να ανέβει η παράσταση, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων υποκινούμενα από μοναχούς και βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πρεμιέρα.

Το θεατρικό έργο «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του.

Τοέργο, στο πρωτότυπο κείμενο, παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους.

Παρακολουθούμε τον Ιησού από τη γέννησή του, σε ένα μοτέλ στην Εθνική Οδό, τις σχολικές του περιπέτειες έως τη Σταύρωση. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα παρουσιάζοντας την ιστορία δεκατριών νέων, οι σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα, την προδοσία.

Οι συντελεστές του έργου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη καθώς ιερωμένοι και λαϊκοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα χαρακτηρίζοντας την παράσταση του Λαέρτη Βασιλείου «προσβλητική».

Το δικαστήριο πάντως έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα να μην ανέβει η παράσταση.

Οι πολέμιοι του έργου λένε ότι ο Χριστός και οι Δώδεκα Απόστολοι εμφανίζονται ως ομοφυλόφιλοι, ωστόσο ο κ. Βασιλείου τονίζει ότι στην ελληνική διασκευή του έργου, δεν στέκεται στις ερωτικές προτιμήσεις του Ιησού και των Αποστόλων του, αλλά στην πολιτική διάσταση της πρώτης Εκκλησίας και πώς αυτή εκφράζεται μέσα από την ηγετική της ομάδα.

Βάσια ΠαναγοπούλουΛαέρτης Βασιλείου
Keywords
Τυχαία Θέματα