ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ : "Έχουμε ανάγκη ένα φιλί ζωής"

11:00 4/9/2012 - Πηγή: Radar.gr

Ο Γιάννης Σμαραγδής επιστρέφει δυναμικά με μια παράγωγη αξιώσεων.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα μας, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” να στείλει ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στους Έλληνες όσο και στους επικριτές τους.

Ο Γιάννης Σμαραγδής επιστρέφει δυναμικά με μια παράγωγη αξιώσεων.

Σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα μας, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης επιχειρεί μέσα από τη νέα

του ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” να στείλει ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στους Έλληνες όσο και στους επικριτές τους.

“Ο πρωταγωνιστής, από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους που ήταν”, λέει στο TV Έθνος ο σκηνοθέτης, “εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έδρασε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και έγινε ζάπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού, μέχρι που κατέληξε στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα κατά την Επανάσταση του 1821. Ο ίδιος έγινε και ένας από τους σημαντικούς ευεργέτες του ελληνικού κράτους, με τις γενναίες δωρεές του και θέλησα μέσα από αυτήν μου την ταινία να τονίσω το σπουδαίο έργο του! Το ζητούμενό μου ήταν να του αποτίσω έναν φόρο τιμής και παράλληλα μέσα από την ταινία να απαλύνω την ψυχή των πολύπαθων Ελλήνων και να τους κάνω περήφανους. Περνάμε πολύ δύσκολες μέρες και βαλλόμαστε από παντού. Πρέπει να αντιστεκόμαστε, να μην παραδίδουμε τα όπλα. Ο καθένας με τον τρόπο του. Εγώ το κάνω μέσα από την τέχνη που κατέχω, τον κινηματογράφο.

Το θέμα είναι να υψώνεις το ανάστημά σου και να μην αφήνεσαι να σε καταβάλλει όλη αυτή η θλίψη που δημιουργείται από τη γύρω ατμόσφαιρα. Πρέπει να βρίσκεις δύναμη, να στέκεσαι όρθιος στα πόδια σου και να προσπαθείς με όλο σου το είναι να κρατήσεις όρθιους κι αυτούς που δεν το μπορούν.

Η τέχνη πάντα βοήθησε και εμψύχωσε σε δύσκολες περιόδους. Φιλί ζωής θέλω να δώσω με το Χαβιάρι μου, ένα φιλί ζωής που το έχουμε ανάγκη. Και το ότι σε μια περίοδο που χτυπούν τη χώρα μας να βγαίνει μια τέτοια παραγωγή έξω, να συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ, απαντά στα χτυπήματα πιστεύω.

Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ, μέσα από την ταινία αυτή για να δώσω μια δύναμη στους Έλληνες, ένα χαμόγελο, μια διέξοδο στην απόλυτη μελαγχολία τους. Και μαζί να... βουλώσω στόματα, τα στόματα όσων λένε ότι τελειώσαμε, ότι... πεθάναμε! Η τέχνη είναι το δεκανίκι μας και μ' αυτό προχωράμε μπροστά!”. 

Γιάννης Σμαραγδής
Keywords
Τυχαία Θέματα