Chevrolet Corvette Hardtop Convertible (+video)

Μία ανοιχτή έκδοση της Corvette με την επιλογή σκληρής οροφής ήταν επιβεβλημένη. Η Chevrolet παρουσίασε την Stingray Convertible με όλη την ομορφιά των Cabrio αλλά χωρίς να χαθεί η πρακτικότητα του κλειστού μοντέλου.

Τα ανοιχτά μοντέλα ήταν και παραμένουν μέρος της παράδοσης της  Corvette. Μάλιστα, όταν έκανε το ντεμπούτο της το 1953, ήταν διαθέσιμη μόνο ως ανοιχτή. Το μοντέλο του 2020 συνεχίζει αυτή την κληρονομιά ως το πρώτο ανοιχτό (με σκληρή οροφή) και με τον κινητήρα στο κέντρο στην ιστορία της Corvette.

Την Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Πρώτα απ ‘όλα Convertible

Η Corvette Stingray με τον κινητήρα στο κέντρο είναι βασικά ένα ανοιχτό αυτοκίνητο. Η δομή της κατασκευής είναι ίδια με αυτήν του coupe μοντέλου. Η κεντρική «ράχη» πάνω στην οποία χτίζεται το αυτοκίνητο αποτελεί το πλαίσιο, με τα εξαρτήματα υψηλής χύτευσης, που εδράζονται πάνω της να αποτελούν τα τμήματα του αμαξώματος.

Η σκληρή οροφή αποθηκεύεται στο εσωτερικό, χωρίς να κλέβει χώρο από την αποθηκευτική ικανότητα της Stingray, που χωρά ένα διπλό set golf (σάκους με μπαστούνια). Το convertible μοντέλο διατηρεί επίσης το μπροστινό χώρο αποθήκευσης του coupe, όπου χωρά μία βαλίτσα (προδιαγραφών καμπίνας αεροσκάφους) και μια τσάντα για φορητό υπολογιστή. Το hardtop (η σκληρή οροφή) κάνει πιο ήσυχη καμπίνα επιβατών, δίνει αυξημένη ασφάλεια και μία πιο «καθαρή» όσο αφορά το σχήμα εμφάνιση σε σύγκριση με την softtop έκδοση.

Σχήμα εμπνευσμένο από τα jet

Όπως και στο coupe, ο σχεδιασμός της Stingray είναι εμπνευσμένος από τα μαχητικά αεροσκάφη. Το κάλυμμα (tonneau) διαθέτει αεροδυναμικά διαμορφωμένο σχήμα που θυμίζει το περίβλημα που χρησιμοποιούν στους κινητήρες αεριωθουμένων. Οι καλύπτρες των αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκαν ως έμπνευση για το Chevrolet Engineering Research Vehicle (CERV) I και II, καθώς και οι παλαιότερες Corvette SS και SR2. Η επιλογή του σχήματος αυτού συμβάλλει τόσο στην καλύτερη αεροδυναμική όσο και στην μείωση της ανακυκλοφορίας του αέρα μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Επιτρέπει επίσης την ύπαρξη ενός πίσω παραθύρου (ανοίγει ηλεκτρικά) και αεραγωγούς για την ψύξη του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα.

Η οροφή ανοίγει ηλεκτρικά και μπορεί να ενεργοποιηθεί με ταχύτητες έως και 50 χλμ / ώρα σε μόλις 16 δευτερόλεπτα, χάρη στους έξι ηλεκτροκινητήρες (πρωτιά για την Corvette). Σύμφωνα με τους μηχανικούς της GM, δεν χρησιμοποιήθηκαν υδραυλικά συστήματα, για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η οροφή στο χρώμα του αμαξώματος είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε όψη από γυαλιστερό Carbon. Κατά την αποθήκευση της, δεν επηρεάζει/ επηρεάζεται από τον κινητήρα.

Το γυάλινο πίσω παράθυρο μπορεί να ρυθμιστεί ηλεκτρικά. Στόχος του είναι να διατηρεί την σωστή κυκλοφορία του αέρα στην καμπίνα και να μειώνει τον θόρυβο. Ο σχεδιασμός της σκληρής οροφής, σε συνδυασμό με την πίσω αεροτομή που χρησιμοποιείται και στο πακέτο Z51 Performance της coupe Stingray, έχει ως αποτέλεσμα την ίδια αεροδυναμική τιμή στο coupe και το ανοιχτό μοντέλο. Τέλος οι μηχανικοί ρύθμισαν διαφορετικά το πλαίσιο στην Cabrio, με ελατήρια και αμορτισέρ ειδικά ρυθμισμένα ώστε να έχουν σχεδόν την ίδια απόδοση με το coupe.

Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς

Όπως στην coupe Stingray, έτσι και η convertible κινείται από τον κινητήρα 6.200 Small Block V-8 LT2, τον μοναδικό ατμοσφαιρικό V-8. Αποδίδει 495 ίππους και 637 Nm ροπής, την  μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή για κάθε νέα Corvette. Ο LT2 συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ ταχυτήτων της Chevrolet. Αυτή η μετάδοση είναι σχεδιασμένη για να παρέχει τα καλύτερα και των δύο κόσμων: Την αμεσότητα του μηχανικού κιβωτίου και την άνεση της οδήγησης ενός αυτόματου.

The post Chevrolet Corvette Hardtop Convertible (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα