Ελαστικά του “αύριο” από τη Michelin (vid)

18:07 3/8/2018 - Πηγή: NewsAuto

Η Michelin εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία κατασκευής ελαστικών που χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για να επαναφέρει το φθαρμένο ελαστικό. Μια αναφορά του CarAdvice δηλώνει ότι η ιδέα εντάσσεται στο «Visionary Concept» της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η συσκευασία τροχών/ελαστικών χωρίς αέρα, ή ελαστικά από ξύλο και εκτύπωση 3D.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο διευθυντής

επικοινωνίας της Michelin, Cyrille Roget, δήλωσε ότι η κατάλληλη βιομηχανική εκτύπωση 3D μπορεί να είναι μια δεκαετία μακριά ή και περισσότερο, αλλά η ομάδα του έχει σημειώσει σημαντικές προόδους. “Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να επισκεφτείτε έναν σταθμό επαναφόρτισης με το Tesla σας, πιστεύουμε ότι η ίδια κατάσταση θα μπορούσε να ισχύσει και όταν πρόκειται να ανασκευάσετε τα ελαστικά σας”, δήλωσε.

“Ουσιαστικά, ο εκτυπωτής μπορεί να παράγει ένα καινούργιο πέλμα στο υπάρχον σας ελαστικό μέσα σε λίγα λεπτά … οποιοδήποτε πέλμα θέλετε – από τα χειμερινά, τα σπορ ή ακόμη και από μια έκδοση παντός εδάφους για το SUV σας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο θα είναι η δημιουργία μιας υποδομής σταθμών νέου ύφους, ωστόσο, η τεχνολογία 3D είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς προσθέτει μόνο επαρκές υλικό για την αναπλήρωση του πέλματος, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και από αυτή την άποψη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που συμπληρώνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η συνδεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες όπως το βάθος πέλματος μέσω μιας εφαρμογής, για παράδειγμα. Αυτές οι πληροφορίες θα μεταφερθούν στη συνέχεια στον εκτυπωτή για να καθορίσουν το τέλειο σχέδιο πέλματος το οποίο θα ταιριάζει στην εποχή. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ευέλικτους τροχούς, που ονομάζονται τεχνολογία Acorus. Επί του παρόντος, η Michelin παράγει 165 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως. Εάν αυτή η τεχνολογία 3D εκτύπωσης μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανακύκλωσης, είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’ αυτό. Τι νομίζετε;

Keywords
Τυχαία Θέματα