Guardian: «To ΣτΕ έδωσε διέξοδο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς»

«To ΣτΕ έδωσε διέξοδο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς με την απόφασή του να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας» γράφει ο Guardian σε εκτενές δημοσίευμά του αναφορικά με τη χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Η απειλή των πρόωρων εκλογών, υποχωρεί

καθώς πλέον η Ελλάδα οδεύει προς ανασχηματισμό, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

«Η απόφαση έρχεται έξι ημέρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να ευχαριστήσει τους ξένους δανειστές. Μια απόφαση που προκάλεσε δημοσιογραφική, πολιτική και κοινωνική κατακραυγή» σημειώνει ο Guardian υπογραμμίζοντας πως «το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο φαίνεται να δικαιώνει τη στάση του Αντώνη Σαμαρά για έναν πιο λιτό, φθηνό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως ζητούσαν οι δύο εταίροι στην κυβέρνηση, δίνοντας έτσι και στους τρεις διέξοδο από το “φάντασμα των πρόωρων εκλογών”».

Στο δημοσίευμα μάλιστα -μεταξύ άλλων- γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις των τριών πολιτικών αρχηγών μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ περιγράφει και τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ άρχισε να παίζει και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Χρονά έλεγε “είμαι εδώ επτά νύχτες και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν”», περιγράφει το άρθρο.

«Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης εξέφρασε την ανησυχία πως η Ελλάδα είχε περιπέσει πίσω στις ημέρες της κρίσης. “Είναι κάτι σαν deja vu με την Ελλάδα”, είπε», συνεχίζει ο Guardian.

Τέλος, η εφημερίδα καταλήγει με τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, στις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί αλλά και στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο Ναπολέοντα των διασώσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα