H Γενοκτονία των Νεοελλήνων…

Το τραγικό συμβάν στη Λάρισα, με τους θανάτους σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., αποτελεί μια μικρή ένδειξη για το που μας οδηγεί η μνημονιακή βαρβαρότητα. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η αύξηση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης σε απαγορευτικά για το μέσο άνθρωπο επίπεδα δεν απέφερε παρά μόνο ψίχουλα στα κρατικά ταμεία, αφού έπεσε κατακόρυφα η κατανάλωση. Η πολιτική την οποία επιβάλλουν στην Ελλάδα
οι ξένοι δανειστές ισοδυναμεί με οικονομική γενοκτονία σε αργό γύρισμα. Το γερμανικής έμπνευσης πρωτότυπο μείωσε τον εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη κατά περισσότερο από το μισό του προπολεμικού συνόλου του μέσα σε μια πενταετία περίπου. Η σημερινή εκδοχή των «μνημονίων» θα μειώσει τον ελληνικό πληθυσμό στην Ελλάδα επίσης κατά περισσότερο από το μισό, σε διάστημα πέντε περίπου δεκαετιών. Τούτο δεν θα «επιτευχθεί» με την άσκηση φυσικής βίας, αλλά οιονεί «αυτόματα», μέσα από την οικονομική βία των μνημονίων. Η μέση διάρκεια ζωής θα μειωθεί σημαντικά (όπως συνέβη στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1990) ως συνέπεια της σταδιακής κατάρρευση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, εξαιτίας της βίαιης πτωχοποίησής του. Οι θάνατοι από μονοξείδιο του άνθρακα και εκρήξεις θερμαστρών είναι μόνο ένα ελάχιστο κλάσμα από τους θανάτους λόγω αιθαλομίχλης, έλλειψης κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή απλώς ένδειας, που θα προκαλέσει η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Παράλληλα θα συνεχιστεί η πτώση των γεννήσεων, σε μια χώρα η οποία ακόμη και στην προ μνημονίου εποχή είχε προβλήματα υπογεννητικότητας , αφού οι νέοι άνθρωποι, με ποσοστό ανεργίας σήμερα πάνω από το 60% και αύριο ακόμη χειρότερα, θα αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά τη γέννηση παιδιών. Και βέβαια θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, και μάλιστα των πιο ικανών και μορφωμένων, που έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται την τελευταία τριετία. Η ευπειθής συμμόρφωση στις επιταγές της «τρόικας» δεν οδηγεί στην οικονομική «εξυγίανση» αλλά σε κρεματόριο. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πορείας εδώ και τώρα.

*Το άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πρωτοδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα