Reuters: Οι Γερμανοί κατηγορούν τη Μέκελ για τη χαμηλή θέση στη Eurivision

Στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ καταλογίζουν οι Γερμανοί τη χαμηλή θέση που κατέλαβε η χώρα στη Eurovision, αφού 34 στις 39 χώρες που ψήφιζαν δεν έδωσαν ούτε ένα βαθμό στη Γερμανία. Η Emmelie de Forest, η μεγάλη νικήτρια της Δανίας, κατέλαβε την πρώτη θέση με 281 βαθμούς τη στιγμή που η εκπρόσωπος της Γερμανίας απέσπασε μόλις 18 βαθμούς από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία κατακτώντας μετά βίας

την 21η θέση.

Όπως δήλωσε ο Thomas Schreiber, υπεύθυνος συντονισμού του τηλεοπτικού σταθμού ARD της Γερμανίας: «Υπάρχει μια πολιτική κατάσταση που θα πρέπει να θυμόμαστε- χωρίς να θέλω να πω πως οι 18 βαθμοί οφείλονται στην Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή που κρινόταν στη σκηνή δεν ήταν μόνο η Natalie Horler, αλλά ολόκληρη η Γερμανία». Η Μέρκελ είναι γνωστή στη Γερμανία για την αυστηρή στάση της απέναντι στην κρίση και όχι τόσο συμπαθής για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία με αντάλλαγμα τα πακέτα διάσωσης. «Είναι ανεξήγητο», δηλώνει ο ειδικός σχολιαστής Peter Urban στο ARD, «το ότι η Natalie Horler τερμάτισε 21η τη στιγμή που τα γερμανικά μέσα την είχαν για φαβορί». Πάνω από 8 εκατομμύρια Γερμανοί παρακολούθησαν τη Eurovision εκείνο το βράδυ, ποσοστό που καλύπτει το 44% της αγοράς.

«Αυτό σημαίνει ότι δε μας συμπαθούν;», αναρωτήθηκε ο Urban στο ZDF TV. «Σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό», δήλωσε. «Την επόμενη εβδομάδα θα διαγωνιστούν δυο γερμανικές ομάδες στο Champions League και μάλλον το κοινό δε θα θελε η Γερμανία να κερδίσει και τη Eurovision».

Keywords
Τυχαία Θέματα