Tις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Καπερνάρου θα ελέγξει η Βουλή

Έχει…δρόμο η έρευνα της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής για τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο ο οποίος φέρεται να έχει αποκρύψει φορολογητέα ύλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γ. Καλαντζή στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφασίστηκε πως είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψη της για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του βουλευτή το επίμαχο διάστημα,

το καλοκαίρι του 2012.

Αντίθετα για την αντίστοιχη περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλου η επιτροπή αποφάσισε να σταματήσει τον έλεγχο υπογραμμίζοντας ότι «η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερευνάται για απόκρυψη φορολογικών εσόδων από το εξωτερικό, καθώς απέκτησε χρήματα το 1999 και τα εισήγαγε στην Ελλάδα το 2004.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής πέντε πρώην βουλευτές και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Αρ. Σταθάκης, Γ. Αναγνωστόπουλος και Ηλ. Καλλιώρας, αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Σκουλάς, κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά που τους είχαν ζητηθεί και η Επιτροπή εκτιμά ότι «δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους».

The post Tις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Καπερνάρου θα ελέγξει η Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα