Α. Τζιτζικώστας «Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εφάρμοσε το νόμο στο θέμα της ΧΑ…»

Τη θέση ότι εφάρμοσε το νόμο αναφορικά με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα «Έξαρση της νεοναζιστικής βίας στη χώρα», που τέθηκε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης από την παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν

υπάρχει η παραμικρή σχέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. «Ουδέποτε υπονόησα και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση, ούτε μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. Δέχτηκα ότι το παράδειγμα ήταν ατυχές. Το επαναλαμβάνω, μακριά από εμένα τέτοιου είδους αντιλήψεις» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μάρκος Μπόλαρης («Μέτωπο Ανάπτυξης»), Γιάννης Ζιώγας («Λαϊκή Συσπείρωση»), Γεώργιος Θεοδωρόπουλος («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε»), Μιχάλης Τρεμόπουλος («Οικολογία-Αλληλεγγύη»), Αδάμ Δράγας («Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή») και Γιάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη»).

Η εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Σας άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή.

Θέλω να ξεκαθαρίσω 4 πράγματα πριν μπω στο θέμα.

Πρώτον:

Ουδέποτε υπονόησα και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση, ούτε μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής.

Δέχτηκα ότι το παράδειγμα ήταν ατυχές.

Το επαναλαμβάνω, μακριά από εμένα τέτοιου είδους αντιλήψεις.

Τελεία και παύλα.

Δεύτερον:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφάρμοσε αφενός τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), που την υποχρέωνε να στείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Και αφετέρου εφάρμοσε την ρητή οδηγία, που απέστειλε λίγες ημέρες πριν την παρέλαση το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία μας καλούσε να εφαρμόσουμε αυστηρά το νόμο, χωρίς παρεκκλίσεις.

Και αυτό κάναμε:

Εφαρμόσαμε το νόμο.

Λειτουργήσαμε θεσμικά, όπως πρέπει και οφείλουν να λειτουργούν όλοι, σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία.

Δεν νομιμοποιήσαμε κανέναν, γιατί πολύ απλά και καθαρά, δεν έχουμε αυτή την αρμοδιότητα.

Αυτό είναι θέμα που χειρίζεται η Βουλή.

Το γνωρίζετε, είστε και εσείς αναγκασμένος κ. Μπόλαρη να κάθεστε στα διπλανά έδρανα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να τους ακούτε, γιατί αυτό ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Έτσι και στην περίπτωσή μας, είναι άλλο θέμα η πολιτική μας θέση και άλλο η τήρηση των νόμων και η προστασία των θεσμών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.karfitsa.gr

The post Α. Τζιτζικώστας «Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εφάρμοσε το νόμο στο θέμα της ΧΑ…» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα