Αδίκημα η στήριξη στη μαφία – Κάτω τα χέρια από τα Ρακιτζή

Του Γιάννη Ντάσκα

Σε άλλη χώρα με κανονικούς δημοκρατικούς θεσμούς η νέα έκθεση-πόρισμα του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή θα είχε σεισμικές παρενέργειες,παραιτήσεις, δικαστικές έρευνες κλπ.

Στη νέα έκθεσή του παρουσιάζει κατάσταση ανείπωτης διαφθοράς σε τρεις τομείς καίριους για την οικονομία. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Υγεία και στα κληροδοτήματα. Φυσικά και σε άλλους αλλά αυτοί είναι οι τρεις καίριοι τομείς

που προσδιορίζουν ότι αυτό το κράτος λειτουργεί εν πολλοίς με όρους Μαφία. Χειρότερα από την Ιταλία.

Τέτοιες αποκαλύψεις,που δεν τις γνωρίζει καν ο κ.Ρακιτζής παρουσιάζουμε αύριο εμείς στο «Παρασκήνιο» για τη χρυσοφόρο Χαλκιδική.

Στην Ιταλία σήμερα η Αστυνομία μπήκε σε Δημαρχείο της Νότιας Ιταλίας πέρασε χειροπέδες στο Δήμαρχο και σε πολλά μέλη του Δημου και τους προφυλάκισε.Αδίκημα;

Ευνοϊκη στάση έναντι της Μαφία.

Τι είναι η Μαφία εκεί; Μη φανταστείτε κρυμμένους σε αμπέχωνα και χαμόσπιτα πιστολάδες. Φανταστείτε μηχανικούς,εργολάβους,δικηγόρους,δημοσιογράφους και βουλευτές που κάνουν «διαγωνισμούς» και αναλαμβάνουν δημόσια έργα των Δήμων,του κράτους κλπ.

Ακριβώς αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στους τομείς αυτούς που αναφέρει ο κ.Ρακιτζής.

Η διαφορά είναι ότι εδώ αν και είναι απόλυτη ανάγκη ΔΕΝ έχουμε αναγνωρίσει ότι βουλευτές,επιχειρηματίες,δημοσιογράφοι και άλλοι είναι χειρότεροι από τη ΜΑΦΙΑ της Ιταλίας και άρα θα έπρεπε να έχουμε θεσπίσει τέτοιο αδίκημα ώστε να μην χρειάζονται πολλά-πολλά.Και μόνο η ανάθεση ενός έργου,η μη καταγγελία ,η συγκάλυψη να φτάνουν.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να είναι γεμάτα τα πινάκια των δικαστηρίων από μικροθύματα της οικονομικής κρίσης και γεμάτες οι τράπεζες στο εξωτερικό από μεγαλολωποδύτες.

Φέτος λέει ,το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών κίνησε ποινική διαδικασία εναντίον 26.700 ατόμων για ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Στις ΗΠΑ των 250 εκατομμυρίων κατοίκων θα έπρεπε να είναι αναλογικός ο αριθμός και να διωχθούν περίπου 650.000 άτομα με αυτή τη διαδικασία.Κι όμως …

Κινήθηκαν μόνο 2.998 περιπτώσεις.Και στην Μεγ.Βρετανία των 60 εκατομ κινήθηκαν μόνο 500 περιπτώσεις.

Γιατί;Διότι εκεί υπάρχουν αρχές που λειτουργούν.Εκεί οι Ρακιτζήδες έχουν λόγο και όταν κάνουν εκθέσεις σπεύδουν όλοι να συμμορφωθούν. Εδώ ο κ. Μανιτάκης, καθηγητής Πανεπιστήμιου ων είχε πρόθεση να καταργήσει την υπηρεσία του κ.Ρακιτζή διότι «επαρκούν οι άλλες δημόσιες αρχές»

Ακριβώς αυτές οι άλλες αρχές που συνεργάζονται με το οικονομικό και άλλο έγκλημα…

Αυτές που μας λένε δεκαετίες τώρα ότι κάνουν το καθήκον τους και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Εύγε λοιπόν στον Επιθεωρητή και κάτω τα χέρια από την Υπηρεσία του. Αντίθετα ερευνήστε όλα όσα γράφει και δώστε λογαριασμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα