Αυτή είναι η φωνή της Apple(φωτο)

Πολλοί κάτοχοι Iphone της Apple θα έχουν αναρωτηθεί ποια είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη φωνή που ακούγεται όταν κάποιος πατήσει το κεντρικό κουμπί της συσκευής του.

Ιδού, λοιπόν η γυναίκα…

Η Σούζαν Μπένετ είναι ηθοποιός, η οποία πριν από 8 χρόνια έκανε ηχογραφήσεις για έναν άγνωστο πελάτη και ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή θα έφτανε σε σημείο να «εξυπηρετεί» περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους, από τη μέρα

που η Siri εμφανίστηκε στο iPhone 4S στις 4 Οκτωβρίου του 2011.

Για τέσσερις ώρες κάθε μέρα ολόκληρο τον Ιούλιο του 2005, η 64χρονη σήμερα Μπένετ διάβαζε εκατοντάδες φράσεις και προτάσεις που επέτρεψε την Apple να βγάλει φωνήεντα, σύμφωνα, συλλαβές και διφθόγγους, προτού αρχίσει η εταιρεία να «παίζει» με την προφορά και την ταχύτητα της.

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά μπορούν να διαβάζουν με τις ώρες, και δεν έχουν πρόβλημα. Εγώ βαριέμαι πολύ… Οπότε κάνω διαλείμματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μερικές φορές η Siri ακούγεται ότι… βαριέται!», δήλωσε η Μπένετ στο CNN. «Οι ήχοι μπορεί να έχουν ηχογραφηθεί τα τελευταία 15 λεπτά».

«Έπρεπε πραγματικά να δω πόσο σημαντικό ήταν για μένα, δεν ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να έχω κακή φήμη και επίσης δεν ήμουν σίγουρη πού στεκόμουν νόμιμα», παραδέχτηκε .
«Και έτσι , ως εκ τούτου, ήμουν πολύ συντηρητική γι ‘αυτό για πολύ καιρό. Και τότε αυτό το βίντεο Verge κυκλοφόρησε… Και φάνηκε σαν να ήταν όλοι περίεργοι να μάθουν ποια είναι η πραγματική φωνή πίσω από τη Siri και έτσι σκέφτηκα τι στο καλό; Αυτή είναι η στιγμή, ας αποκαλυφθώ!».

Ένα ατύχημα στη δεκαετία του ’70 έκανε την Μπένετ να αρχίσει να εργάζεται με τη φωνή της. Σήμερα, έχει δανείσει τη φωνή της σε διαφημίσεις και αμέτρητα τηλεφωνικά συστήματα. Η φωνή της δίνει ακόμα οδηγίες σε συσκευές GPS και να καλωσορίζει τους ταξιδιώτες σε αεροδρόμια.

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 4S, την πρώτη συσκευή που περιελάμβανε τη Siri, ηΜπένετ ενημερώθηκε από φίλους και συγγενείς ότι άκουγαν στο κινητό τους τη φωνή της. «Ένας συνάδελφος μου μου έστειλε e -mail και μου είπε: «Παίζουμε με το νέο τηλέφωνο της Apple. Εσύ δεν είσαι;». Έτσι, η Bennett μπήκε στην ιστοσελίδα της Apple και άκουσε τα κλιπ που ανακοίνωναν τη νέα εφαρμογή, την Siri. «Είναι προφανές ότι είμαι εγώ. Είναι η φωνή μου», είπε.

Όταν ο γιος της, Κάμερον Μπένετ, φωτογράφος στο Λος Άντζελες , είδε στην τηλεόραση τη διαφήμιση του iPhone 4S, είπε ότι έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε τον σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε, να μιλάει με τη μαμά του!

Στη συνέχεια, όταν ο Κάμερον αγόρασε και ο ίδιος το τηλέφωνο, η μαμά του ήταν εκείνη που του έδινε οδηγίες και μέσα από το GPS. «Η φωνή της είναι παντού. Ακόμα και όταν ήμουν στο κολέγιο στο Κολοράντο και τηλεφωνούσα στην τράπεζα, ήταν η φωνή της μαμάς μου εκείνη που μου έλεγε ότι είχε υπόλοιπο $ 4», είπε.

The post Αυτή είναι η φωνή της Apple(φωτο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα