Αισιόδοξες προσδοκίες για.. «τρίτο πόλο» στην πολιτική σκηνή

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Εκεί όπου αποθηκευόταν το φωταέριο στο Γκάζι, προκειμένου να φωτίζεται η πρωτεύουσα τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, στον ίδιο χώρο σήμερα, διοργανώθηκε το Προοδευτικό Φόρουμ, το οποίο ευελπιστεί να μπορέσει να συνθέσει τον «τρίτο πόλο», για να ξαναβρεί η κεντροαριστερά τη χαμένη λάμψη της.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ συμμετείχαν πολιτικά κόμματα όπως η «Δράση», η « Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» και κινήσεις

πολιτών όπως «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «Μπροστά» και «thinkΠ».

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε ενότητες, όπου κάθε ενότητα αφορούσε τις δομές ενός σύγχρονου κράτους.

Στόχος του Προοδευτικού Φόρουμ, είναι η δημιουργία γεφυρών ανάμεσα σε κόμματα και κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που εκτείνεται απο τη φιλοευρωπαϊκή αριστερά, έως το φιλελεύθερο κέντρο και την πολιτική οικολογία.

Όπως έλεγαν οι οργανωτές στο «Π», δεν αποτελεί σκοπός τους η δημιουργία κάποιου κόμματος. Αυτό που κρίνεται αναγκαίο απο τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο στο συγκεκριμένο χώρο, είναι η αποτύπωση προτάσεων, που θα αποτελέσουν την πολιτική πρόταση, ώστε να πάρει «σαρκα και οστα» ο τρίτος πόλος.

Η συμμετοχή ηταν μεγάλη και το παρών έδωσαν, ο ευρωβουλευτής Θοδωρος Σκυλλακάκης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκουσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πετρος Τατσόπουλος, ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασιλης Οικονόμου, εκπρόσωποι της «Συμφωνίας για την Ελλάδα» του κ. Λοβερδου και ο γραμματέας του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα η συνύπαρξη αυτή, της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην ανοίγει τις πόρτες για μελλοντική πολιτική συνεργασία, ωστόσο μπορει να αποτελεσει το πρόπλασμα για συνεργασίες σε επιπέδο τοπικών κοινωνιών, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα, είναι ότι ο δρόμος για να υπάρξει μια πολιτική σύνθεση των δυνάμεων σε ενιαίο χώρο, κρίνεται ότι είναι ακομη μακρύς.

Ωστόσο η σημερινή εκδήλωση για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλή αφετηρία, το μελλον θα δειξει…

The post Αισιόδοξες προσδοκίες για.. «τρίτο πόλο» στην πολιτική σκηνή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα