Ανοδική πορεία για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Με κέρδος που ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 3,21% σε σχέση με το 2011 έκλεισε τον κύκλο εργασιών της η ΟΛΘ Α.Ε. όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας την περασμένη Πέμπτη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε πως η διοίκηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ των παραχωρήσεων «γιατί μόνο έτσι έρχεται η

ανάπτυξη», ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έβαλαν κατά του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης που προωθούν, όπως είπαν «την ιδιωτικοποίησή του».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, «τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας καταδεικνύουν την ευρωστία της καθώς και τις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει». Αποφασίστηκε επίσης η καταβολή μερίσματος 1,50ευρώ ανά μετοχή, πρόταση που έκανε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ (που κατέχει άνω του 74% των μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε.) την ώρα που η αρχική πρόταση της διοίκησης ανερχόταν σε 0,60 ευρώ/μετοχή. Επίσης κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αντικαταστάθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αντώνης Σαουλίδης, που προ διμήνου είχε υποβάλει την παραίτησή του από το Αλέξανδρο Χλωρό. Τέλος τροποποιήθηκε το καταστατικό της εταιρίας και πλέον απαλείφθηκε ο όρος που προέβλεπε ότι το 51% των μετοχών της θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια του δημοσίου. «Πρόκειται για εφαρμογή του νόμου 4092/12» σχολίασε από την πλευρά της η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα