Ανθρώπινο φράγμα Greenpeace

Ένα ανθρώπινο φράγμα έχουν στήσει 30 ακτιβιστές της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι έχουν στήσει αυτοσχέδια τρίποδα, ενώ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί.

Η χρήση ντόπιων καλλιεργητικών φυτών, μη μεταλλαγμένων, όπως το κουκί και το ρεβύθι, που θα αντικαταστήσουν την εισαγόμενη σόγια είναι το αίτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης αλλά και 51.000 καταναλωτών.

«Η

ειρηνική δράση των ακτιβιστών μας,» τονίζει η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία. «στέλνει εκ μέρους περισσότερων από 51.000 καταναλωτών ένα ηχηρό μήνυμα στη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας να επενδύσει εδώ και τώρα στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσει ποιοτικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, να στηρίξει την ελληνική οικονομία και τη βιώσιμη γεωργία και να προστατεύσει το περιβάλλον»

Στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου το αίτημα της Greenpeace απευθύνεται σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, που, όπως τονίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «έχει επενδύσει επικοινωνιακά στην«ελληνικότητα» και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των προϊόντων της, κατέχει ηγετικό ρόλο στον κλάδο των γαλακτοκομικών και διαθέτει δική της μονάδα παραγωγής ζωοτροφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί στις ζωοτροφές της εισαγόμενη σόγια και μάλιστα σε εποχή όπου εξαιτίας της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης, η τιμή της σόγιας έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη, φτάνοντας την αύξηση της τιμής του χρυσού»

Τέλος, ήδη ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνώρισε ήδη ως πραγματική και επιτακτική την ανάγκη για στροφή στην παραγωγή ζωοτροφών, καθορίζοντάς την ως προτεραιότητα που θα ενισχύσει την αυτάρκεια της χώρας.

Πηγή : http://reviews.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα