Αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή η Κίνα

Ορατή είναι πλέον η τρομοκρατική απειλή στο εσωτερικό της Κίνας διαμηνύει το υπουργείο Εσωτερικών της Κίνας, μετά την την ευθύνη της επίθεσης στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, που ανέλαβε ισλαμική οργάνωση.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το «Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν» με ένα ηχογραφημένο μήνυμα στη γλώσσα των Ουιγούρων του αρχηγού της, Αμπντουλάχ Μανσούρ. Στο μήνυμα αναφέρεται πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από μουτζαχεντίν είναι μόνο η αρχή των επιθέσεων εναντίον των κινεζικών αρχών.

Οι

αρχές συνέλαβαν πέντε ανθρώπους κι ισχυρίστηκαν ότι είναι εξτρεμιστές ισλαμιστές οι οποίοι σχεδίαζαν ιερό πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τσιν Γκανγκ, δήλωσε ότι το κίνημα και η οργάνωση που μετέδωσε το μήνυμα είναι η ίδια ομάδα, η οποία όπως πρόσθεσε αποκάλυψε έτσι τις πραγματικές τρομοκρατικές της προθέσεις.

«Τα μηνύματα αυτά αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της οργάνωσης αυτής κι επίσης επιτρέπουν σε εκείνους που πρόσφατα εξέφραζαν υποψίες για την φύση του περιστατικού να δουν ξεκάθαρα την αλήθεια.» είπε ο Τσιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

The post Αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή η Κίνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα