Άπιστος είναι ο άνδρας που το έχει μεγάλο…!

Τα μάτια πολλών γυναικών ανοίγει έρευνα από το Πανεπιστημίου του Όσλο, καθώς όσο πιο μεγάλες είναι οι όρχεις ενός άνδρα τόσο πιο άπιστος.

Καλύτεροι πατεράδες αυτοί που το έχουν μικρότερο

Σύμφωνα με τους Νορβηγούς επιστήμονες, όσο πιο ανεπτυγμένη είναι η συγκεκριμένη περιοχή των γεννητικών οργάνων στους άνδρες, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος παράγουν, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν στους πειρασμούς. Για το λόγο αυτό, άνδρες με μικρούς όρχεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν καλύτεροι μπαμπάδες: να ασχοληθούν με το άλλαγμα της πάνας, το τάισμα και το μπάνιο του μωρού.

Παλαιότερη

μελέτη, με επικεφαλής τους ανθρωπολόγους Τζέημς Ρίλινγκ και Τζενιφερ Μασκάρο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), έδειξε τη σχέση μεταξύ του μεγέθους των όρχεων και της πατρότητας σε 70 άνδρες που είχαν παιδιά ηλικίας 1-2 ετών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των ανδρών με τους μικρότερους όρχεις έδειχνε έως τρεις φορές μεγαλύτερη συναισθηματική ενεργοποίηση στη θέα των παιδιών τους, σε σχέση με τον εγκέφαλο των ανδρών με τους μεγαλύτερους όρχεις.

Για τους επιστήμονες, το μέγεθος των όρχεων, πιθανόν μέσω της ορμόνης τεστοστερόνης, επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανδρών. «Ξέρουμε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης υποχωρούν όταν οι άνδρες γίνονται πατέρες», δήλωσε ο Ρίλινγκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σαφής ο μηχανισμός που συνδέει το μέγεθος των όρχεων με την ανδρική συμπεριφορά και ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

The post Άπιστος είναι ο άνδρας που το έχει μεγάλο…! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα