Αποφασισμένος ο Στουρνάρας στη συνάντηση με την τρόικα

Η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, θεωρείται η πλέον σημαντική, καθώς ο υπουργός Οικονομικών δείχνει αποφασισμένος να αμυνθεί σθεναρά στους εκπροσώπους των δανειστών. Ένα από τα διαπραγματευτικά όπλα, του κ. Γιάννη Στουρνάρα είναι και η προειδοποίηση στην τρόικα,

ότι στην περίπτωση που επιμείνει για νέα μέτρα, τότε δεν αποκλείεται να προκύψει κυβερνητική κρίση.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 11:30’ σε μέρα που στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται το βράδυ, πρόταση μομφής…

Η επιμονή του κ. Τόμσεν με το «μέτρα θα πάρετε!», εικάζεται ότι μαζί με το άλλο, ότι «όποια μέτρα και αν πάρει η Ελλάδα, θα έχουν επίπτωση στο ΑΕΠ, αλλά οι κραδασμοί αυτοί θα απορροφηθούν», μπορεί να εκληφθεί και ως αμυντική στάση στο ξεκαθάρισμα του Γιάννη Στουρνάρα, πως «δεν προτίθεται η Ελλάδα να πάρει οριζόντια μέτρα» και ότι «θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών».

Εκτός από το ασφαλιστικό, που αναμένεται να δημιουργήσει «τριγμούς» κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, στην σημερινή κυριακάτικη ατζέντα υπάρχους και άλλα, όπως:

Το δημοσιονομικό κενό, για το οποίο η τρόικα ζητά μέτρα 1,2-2,5 δισ. ευρώ, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει με στοιχεία πως, και αν ακόμα απαιτηθεί, δεν θα ξεπερνούν τελικώς τα 500-800 εκατ. ευρώ και ότι θα καλυφθούν με ήδη δρομολογημένα μέτρα και όχι άλλα πρόσθετα.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, όπου μετά από 18 μήνες διαβουλεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών θα δεσμευτεί ότι προχωρά –με οριακές αλλαγές στην κατάθεση του νέου νόμου και ότι με αυτά θα εισπραχθούν 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από φόρους στα ακίνητα.

Οι Αμυντικές Βιομηχανίες, για τις οποίες οι εκπρόσωποι των δανειστών τηρούν σκληρή στάση και με το e-mail της η τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε δραστική συρρίκνωση της ΕΑΣ, διαφορετικά θα ζητήσει την άμεση εκκαθάριση της εταιρίας.

Όμως οι τροϊκανοί, δεν αρκούνται στα παραπάνω, αλλά ζητούν και άλλα, εκ των οποίων κάποια φτάνουν στον παραλογισμό και οπωσδήποτε στην άγνοια των πραγμάτων της χώρας στην οποία απευθύνονται, όπως είναι το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, η απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και οι λίστες με «ονοματεπώνυμα» και διευθύνσεις, όσων δημοσίων υπαλλήλων μέλλουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα ή να απολυθούν.

The post Αποφασισμένος ο Στουρνάρας στη συνάντηση με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα