Απόπειρα αυτοκτονίας διοικητικού υπαλλήλου του ΑΠΘ

Η απελπισία ήταν ο αντίκτυπος της σημερινής ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ των διοικητικών υπαλλήλων για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

γεγονός που οδήγησε μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας διοικητικού υπαλλήλου του ΑΠΘ.

Την καταγγελία για την απόπειρα αυτή έκανε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παντής, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «πελατειακά» και «αδιαφανή» κριτήρια στη διαδικασία.

«Η διαθεσιμότητα - απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και των άλλων 7 πανεπιστημίων της χώρας συνδυάστηκε με την εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου ως προς τη διαδικασία με τελικό αποτέλεσμα την ανακοίνωση λιστών μοριοδότησης βασιζόμενων σε αδιαφανή, πελατειακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια. Φαίνεται ότι η πολιτεία ούτε να σχεδιάσει σωστά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεν μπορεί», δήλωσε ο κ. Παντής.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας» προσέθεσε.

«Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ», υπογράμμισε.

The post Απόπειρα αυτοκτονίας διοικητικού υπαλλήλου του ΑΠΘ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα