“Αργή”η Ελλάδα στην Ευρώπη

«Αργή» εμφανίζεται η Ελλάδα στην Ευρώπη όσον αφορά στη διαδικτυακή σύνδεση μέσω σταθερής τηλεφωνίας,σε αντίθεση με τις συνδέσεις μέσω κινητής τηλεφωνίας,όπου εμφανίζεται αρκετά «γρήγορη».

Σε γενικές γραμμές,οι ταχύτητες σύνδεσης του παγκόσμιου Ίντερνετ επιβραδύνθηκαν εντός του 2012 όπως καταγράφεται στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση «Η Κατάσταση του Διαδικτύου» της αμερικανικής εταιρείας Akamai Technologies.
Από τη χώρα μας προέρχεται το 0,2% των συνολικών κυβερνο-επιθέσεων παγκοσμίως (δύο

στις χίλιες),σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η μέση παγκόσμια ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στα 2,8 megabytes ανά δευτερόλεπτο (Mbps), εμφανίζοντας υποχώρηση κατά περίπου 7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μέση ταχύτητα παγκοσμίως (14,7 Mbps), ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (10,7 Mbps) και το Χονγκ Κονγκ (8,9 Mbps). Η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη με μέση ταχύτητα 4 Mbps,μετά την Ιταλία (3,9 Mbps).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εφαρμογή υψηλών ευρυζωνικών ταχυτήτων σύνδεσης (άνω των 10 Mbps) αυξήθηκε 8,8% κατά μέσο όρο στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι, ενώ η υιοθέτηση κανονικών ευρυζωνικών ταχυτήτων (άνω των 4 Mbps) αυξήθηκε κατά 4,8%, με αποτέλεσμα η σχετική ευρυζωνική διείσδυση στον παγκόσμιο πληθυσμό να διαμορφωθεί σε 11% και 41% αντίστοιχα.
Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ελλάδα, κατά την Akamai, ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 1,8% για την ταχύτητα σύνδεσης άνω των 10 Mbps (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 30% για τις συνδέσεις με ταχύτητα άνω των 4 Mbps (το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία).

Σύμφωνα με την Akamai,όσον αφορά στις μέσες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων,κυμάνθηκαν μεταξύ των 324 kbps και των 7,8 Mbps. Στην Ελλάδα, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η μέση ταχύτητα σύνδεσης μέσω κινητών ήταν 4897 Kbps, ενώ έφθανε μέχρι τα 21368 Kbps και ήταν μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.
Η Κίνα,οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι τρεις χώρες που παραμένουν οι κυριότερες πηγές κυβερνο-επιθέσεων διεθνώς με το 33% ,13% και το 4,7% των συνολικών απειλών αντίστοιχα.Αυτές οι τρεις χώρες από κοινού αποτελούν την πηγή για πάνω από το ήμισυ των συνολικών κυβερνο-επιθέσεων διεθνώς.
Οι κυβερνο-απειλές είναι πολύ εξαπλωμένες, γιατί προέρχονται από 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με την Akamai, από την Ελλάδα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, προήλθαν το 0,2% των συνολικών παγκόσμιων κυβερνο-επιθέσεων.
Η Βραζιλία ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση του διαδικτύου παγκοσμίως (39% σε ετήσια βάση) στο τρίμηνο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα