Μπακογιάννη: Άτολμο το φορολογικό

Σχολιάζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο κατά την παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, άσκησε κριτική επί του νομοθετήματος, χαρακτηρίζοντάς το «ημιτελές» και «άτολμο», συμπληρώνοντας πως παρουσιάζει «σοβαρά κενά» ως προς τη φορολογική δικαιοσύνη.

Αν και η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο

αποτελεί «ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση», υποστήριξε ότι επενδύει στο φοροεισπρακτικό και όχι στο αναπτυξιακό σκέλος, παρατηρώντας ανυπαρξία ισότητας επιβαρύνσεων ανά κατηγορία.

«Λυπάμαι δε πολύ που σήμερα δεν συζητάμε τις τελικές επικαιροποιημένες παρεμβάσεις, τις νέες διατάξεις για τη φορολογική διοίκηση και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο είναι ημιτελές και δυστυχώς οι κύριες μεταρρυθμίσεις μετατίθενται για τον Ιούνιο του 2013», είπε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

«Προχωράμε σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Σωστό. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, το βήμα που γίνεται είναι μισό. Μεταθέτουμε την πραγματική διεύρυνση για το 2015», σημείωσε απευθυνόμενη προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών να μειώσει το ΦΠΑ προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, αλλά και να βρει λύσεις για τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων εξαντλήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα