Χρυσοβελώνη: «Δεν υπάρχει «σκληρό» και «μαλακό» ΑΣΕΠ»

Σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη περί εφαρμογής κριτηρίων «σκληρού» ΑΣΕΠ εν όψει των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Έμαθα χθες ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να εξαιρέσει από τις απολύσεις μόνο εκείνους τους υπαλλήλους που προσελήφθησαν με το λεγόμενο «σκληρό ΑΣΕΠ». Ως «σκληρό» ΑΣΕΠ

όρισε αποκλειστικά τους γραπτούς διαγωνισμούς που οργάνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και προκήρυξε το ίδιο.

Είναι σαφές ότι με αυτόν τον φωτογραφικό τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εξαιρεί πλήθος διαγωνισμών που επόπτευσε ή και ήλεγξε το ΑΣΕΠ. Στόχος επομένως είναι να παρουσιαστεί ένα δήθεν «μαλακό ΑΣΕΠ», οι επιτυχόντες του οποίου θα χρησιμεύσουν σαν μια νέα δεξαμενή απολύσεων από το Δημόσιο.

Ενημερώνουμε την Συγκυβέρνηση ότι τέτοιες «μαλακές» σκέψεις δεν θα σταθούν αφού είναι γνωστό πως όλοι οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ καλύπτονται από τις εγγυήσεις αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας που επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή. Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται είναι εκ του πονηρού.

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτοχαρακτηρισθεί «υπουργός της αξιολόγησης», σήμερα του απηύθυνα μέσω της Βουλής γραπτή Ερώτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως εννοεί την αξιολόγηση και την αξιοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα