Κόνσολας: Δεκτή με τροποποιήσεις, η τροπολογία για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων

Δεκτή με τροποποιήσεις έκανε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, την τροπολογία για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που κατέθεσαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας και Λέσβου κ.Παύλος Βογιατζής.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δεκτή ως προς την ουσία και το περιεχόμενο της, την τροπολογία που είχαν καταθέσει οι παραπάνω βουλευτές. Σύμφωνα με αυτήν, εξαιρούνται πλέον από το

καθεστώς της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε δήμους και σε νησιά κάτω των 5000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Αυτοί θα μεταταχθούν στους οικείους δήμους για να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Επιπρόσθετα υπάρχει και μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, σε μεγάλους δήμους, που θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.
Αντί να επιλεγεί η λύση της έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων για τη διαδικασία απορρόφησης τους από την ΕΛ.ΑΣ, θα εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις, που απαιτούν λιγότερο χρόνο, για να τερματιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αίσθηση εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα