Διαφωνίες στους «58» για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές

Γραφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τις προγραμματικές παρεμβάσεις στα ζητήματα του Πολιτικού Συστήματος και του Πολιτεύματος, του Κοινωνικού κράτους και της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης, των προοπτικών της Ευρώπης και της θέσης της Ελλάδας σ αυτήν συζήτησαν εχθές η πρωτοβουλία των 58 και οι συνεργαζόμενες κινήσεις.

Επίσης αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την εθνική δικτύωση και τη δημιουργία επιτροπών πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα.

Αντάλλαξαν απόψεις για τις αλλαγές που μπορεί να δημιουργήσει η τροποποίηση

του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές.

Ποιοι συμφώνησαν και ποιοι όχι

Μεταξύ των μελών υπήρξαν διαφορετικές απόψεις και ενστάσεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν 22 θετικές γνώμες και 8 αρνητικές ως προς την πρωτοβουλία για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου.

Μάλιστα, φαίνεται ότι υπερίσχησε στην πλειοψηφία των μελών η άποψη του Νίκου Μπίστη έναντι των Βούλγαρη, Λειβαδά και Γεωργάτου, οι οποίοι ήταν αρνητικοί. Ο Νίκος Μπίστης έβαλε και το ζήτημα της συλλογικής λειτουργίας της πρωτοβουλίας και πρότεινε τη συγκρότηση τριμελής επιτροπής. Τα περισσότερα μέλη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιτροπής και η σύνθεση αναμένεται να αποφασιστεί σε επόμενη συνάντηση τους.

Θετικός υπήρξε και ο Σταύρος Μπένος.

Θετικά ήταν και τα μέλη των περισσότερων συνεργαζόμενων κινήσεων. Πολιτεία 2012(Τούντας Γιάννης), Πρωτοβουλία Β (Διακουλάκης Νίκος), Νέοι Μεταρρυθμιστές(Χάλαρης Μιχάλης), Δυναμική Ελλάδα(Επιτροπάκης Μάνος), ενώ αρνητική ήταν η κίνηση Μπροστά(Κοντογιώργης Θανάσης)

Η συνεδρίαση διήρκησε περισσότερο από 5 ώρες και πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

The post Διαφωνίες στους «58» για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα