ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει κάνει αξιέπαινη πρόοδο

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν η επικείμενη αξιολόγηση θα είναι «κόλαση» για την ελληνική κυβέρνηση, ο Ράις απάντησε πως δεν θα ήθελε να προκαταλάβει τι θα συμβεί και επανέλαβε πως όπως πάντα θα γίνει καταγραφή της προόδου.

Τόνισε ωστόσο ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ιουλίου, οι ελληνικές

αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο σκέλος των θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε εάν η καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος που παρουσίασε η Ελλάδα το πρώτο οκτάμηνο του έτους θα δρομολογήσει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικούς χρέους, ο κ. Ρ’αις, δήλωσε ότι η επικείμενη αξιολόγηση θα δείξει που βρίσκονται τα πράγματα και ποια είναι η κατάσταση. Ενώ τις αναφερόμενος στις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σε ερώτηση για την εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα στα επίπεδα του 28% σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο με την ανεργία και ειδικά με την ανεργία των νέων και ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμο μονοπάτι που θα επιτρέψει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ενώ όσον αφορά τη Κύπρο ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρώτη έκθεση του Ταμείου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα